Gojković saopštio spisak za F8 Svjetske lige

Pored Svjetske lige "ajkule" će učestvovati i na Mediteranskim igrama u Taragoni, sve u cilju pripreme za ono pravo - Evropsko prvenstvo u Barseloni koje startuje sredinom jula
1 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2018. 12:12h

Nastupom na finalnom turniru Svjetske lige, od 18. do 23. juna u Budimpešti, crnogorski vaterpolisti počinju ljeto u kojem ih čekaju tri takmičenja.

Pored Svjetske lige "ajkule" će učestvovati i na Mediteranskim igrama u Taragoni, sve u cilju pripreme za ono pravo - Evropsko prvenstvo u Barseloni koje startuje sredinom jula.

Naši vaterpolisti će u Budimpešti biti u grupi A sa Mađarskom, Japanom i Australijom, dok će u B grupi igrati Hrvatska, Kazahstan, Španija i SAD.

Selektor Vladimir Gojković je saopštio imena 13 igrača koji će igrati na F8 Svjetske lige.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Stefan Vidović, Đuro Radović, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Dragan Drašković, Vladan Spaić, Slaven Kandić.

"U jakom sastavu ćemo nastupiti u Budimpešti. Ivović i Janović koji su igrali Ligu šampiona će nam se priključiti sjutra u Podgorici. To je onaj broj igrača koji je najduže u trenažnom procesu. Dosta dobro smo radili i mislim da dio ovih igrača treba da iznese cijelo ljeto, sva tri takmičenja koja imamo. Igrače koji su se kasno priključili ćemo rotirati, neki će ići na jedno, a neki na drugo takmičenje. Mislim da imamo dobru ekipu i probaćemo da napravimo dobar rezultat u Budimpešti. Možemo da igramo sa svima. Turnir je zahtjevan, čeka nas šest utakmica za šest dana", rekao je Gojković.

Bonus video: