Jug lako izašao na kraj sa Jadranom

Novljani su samo u uvodnim minutama meča bili ozbiljan protivnik (vodili sa 1:0, potom je bilo 2:2), a Dubrovčani su nakon toga napravili seriju 8:0 i lagano osvojili nove bodove.
91 pregleda 4 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2012. 18:34h

Jadran je na svom novom bazenu doživio i prvi poraz, ali ne od bilo koga već od dubrovačkog Juga (14:5), ekipe koja ove godine puca na sve trofeje i u Hrvatskoj i u Evroligi i u Jadranskoj ligi.

Očekivana pobjeda Dubrovčana najavljena je u drugom dijelu prve četvrtine, kada su se gosti odvojili na 4:2, ali do tada je Jadran, zahvaljujući početnoj euforiji, držao izjednačen rezultat, čak su Novljani i poveli sa 1:0 u 2. minutu utakmice.

Međutim, to je bilo sve što su mogili da urade vaterpolisti Vladimira Gojkovića, jer su se onda uozbiljili svjetski vaterpolo asovi koji su u sastavu Juga i Jadran nije postigao gol punih 13 minuta, u kojima su Dubrovčani napravili seriju od 8:0.

U posljednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 10:2 u korist gostiju, pa je nastupilo i malo opuštanje u redovima Juga, što je Jadran iskoristio i smanjio razliku na 10:4, ali naravno niti jednog trenutka nisu Novljani mogli ozbiljnije da zaprijete, pogotovo što u sastavu ekipe sa Škvera nije bilo najboljeg igrača Aleksandra Radovića.

“Mislim da nismo bili toliko loši, eto čak smo promašili i peterac, a nekoliko napada sa igračem više su nam presjekli na iskustvo, jer su njihovi igrači sačekali prebacivanje, što samo govori o kvalitetu ekipe Juga. Izgubiti devet razlike od ovakvog Juga, a uz to smo igrali i bez Radovića, nije loše”, realan je trener Jadrana Vladimir Gojković, koji je dao svim svojim mladićima šansu da osjete čari igre protiv najboljih svjetskih vaterpolista.

U redovima Jadrana opet je najbolji bio kapiten, golman Miloš Šćepanović sa osam odbrana.

S druge strane najefikasniji i najbolji u ekipi Juga su bili četvorostruki strijelci, crnogorski i hrvatski reprezentativci Aleksandar Ivović i Maro Joković, a ogroman posao i u polju i na poziciji centra, jer je prvi centar Boris Pavlović zbog prigovora isključen sa pravom zamjene, odradio je naš drugi reprezentativac u redovima Juga, Nikola Janović.

“Mi smo igrali koliko nam je trebalo, a Jadran je igrao koliko je mogao i sigurno da bez Radovića nisu ni mogli bolje. Čestitam im na fer i borbenoj igri i sigurno da je ovo ekipa pred kojom je budućnost sa Vladom Gojkovićem koji će izrasti u vrhunskog trenera, jer znam koliko zna o vaterpolu”, rekao je Janović, pored koga uz već nabrojane asove igraju i Miho Bošković, Toni Azevedo, Andro Bušlje... pa nije ni čudo da ove sezone Jug puca na najviše domete:

“Ovo je možda i neka realnost u ovom trenutku u odnosu na Jug, jer mi imamo ove godine najveće ambicije, idemo na sva četiri trofeja, tako da je jasno o kakvom se sastavu radi”, potvrdio je kapiten naše reprezentacije, a jedan od nosilaca igre Dubrovčana, Nikola Janović.

Sada Jadranu predstoji desetodnevna pauza do utakmice sa slovenačkim Triglavom.

Ostali mečevi 5. kola igraju se u subotu, izuzev duela Medvešćak - Primorac koji je na programu u petak.

Jadran – Jug 5:14 (2:4, 0:4, 0:2, 3:4)

Herceg Novi – Otvoreni bazen Jadran Škver. Gledalaca: 500. Sudije: Periš i Rebić (oba iz Splita). Igrač više: Jadran 7 (1), Jug 8 (2). Peterci: Jadran 2 (1), Jug 2 (2)

Jadran: Šćepanović (osam odbrana), Snajder, Giga, Tešanović 1, Vidović, Brkić, Baničević 1, Sarić, Latinović, Brajović, Pasuljević 1, Tomašević 1, Popadić, Krizman 1(1).

Jug: Bijač (pet odbrana), Vranješ, Bošković 2, Janović 1, Joković 4 (1), Azevedo 2(1), Marković, Bušlje 1, Karač, Benić, Ivović 4, Macan, Pavlović, Nižić (tri odbrane).

Bonus video: