Debakl Jadrana, pobjede Budve i Primorca

Novljani izgubili 20:3 od Primorja, Budva slavila u Kranju, Kotorani bolji od POŠK-a...
78 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2012. 19:58h

Konačan rezultat valjda najbolje može da potvrdi nemoć Novljana u Rijeci - Jadran je deklasiran na Kantridi, primio je čak 20 golova, pa ni izostanak Aleksandra Radovića zbog povrede ramena ne može da bude utjeha što je mladi tim sa Škvera prošao kao bos po trnju na Kantridi.

Nažalost, ovakvi mečevi izgleda pokazuju koliko su crnogorski klubovi daleko od evropskog nivoa...

Jadran je tako poražen i na drugom gostovanju u regionalnom takmičenju (nakon onog u Zagrebu od Mladosti rezultatom 16:7), ali na ovom se i u najavi znalo da je pred nemogućom misijom, pogotovo ako se zna snaga Riječana, koji imaju najveće ciljeve ove sezone.

Gosti su bez Radovića teško dolazili u šansu da ugroze gol Frana Vićana, pa su prvi gol postigli tek nakon 10 minuta igre (za 5:1) kada je pogodio Stefan Vidović.

Domaćina je predvodio Sandro Sukno sa pet golova, Danijel i Deneš Varga su se upisali po tri puta, a dva pogotka je postigao bivši igrač Primorca Anđelo Šetka.

Strijelci za tim Vladimira Gojkovića su bili Đorđe Tešanović, Vidović i Ivan Krizman.

Budvi odbrana donijela tri boda

Budva je nakon dva vezana neuspjeha došla do pobjede u meču kojeg su se plašili svi u taboru crnogorskog vicešampiona.

U Kranju je pao Triglav (6:4), pa je Budva i oslabljena (nije bilo kapitena Milana Tičića, Damira Crepulje i Nikole Vukčevića) pokazala da može da se osloni na mlade igrače...

"Pribojavali smo se, jer smo u Kranj pošli oslabljeni. Ipak, mladi igrači su dali maksimum, borili su se od prvog minuta i zasluženo pobijedili. Triglav je u svakom meču do sada dao makar 10 golova, mi smo ga zaustavili na četiri i jasno je da je odbrana odradila veliki posao", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Budva je tako došla do druge pobjede (nakon one protiv POŠK-a) na startu takmičenja, a na redu je okršaj sa Jadranom iz Splita.

Prva pobjeda Primorca

Primorac je opet oduševio i ovog puta je, za razliku od dva prethodna meča, posao odrađen do kraja - u Kotoru je savladan POŠK, pa je tim Veljka Uskokovića nakon utakmice mogao da slavi prvi trijumf u regionalnom takmičenju.

"Čestitam igračima na velikom angažovanju i volji koju su pokazali da dođu do pobjede. Zadovoljan sam igrom, i pristup je bio pravi i rezultat je morao da dođe. Igramo sve bolje i mladići zaslužuju povjerenje", rekao je Uskoković.

Meč je, inače, bio pun preokreta - Primorac je prvi poveo, gosti potom došli do 4:2, a onda se razigrao mladi tim iz drevnog grada koji je velikom serijom poveo 7:4...

Splićani se nisu predavali, prišli su na 7:6, a konačan rezultat je postavio Bojan Paunović.

Najefikasniji u Primorcu je bio Nikola Marković sa četiri gola.

Rezultati

Jug - Mladost 13:3

Jadran ST - Mornar 9:10

Primorje - Jadran HN 20:3

Šibenik - Medveščak 9:15

Primorac - POŠK 8:6

Triglav - Budva 4:6

Primorje - Jadran 20:3 (3:0, 5:2, 5:1, 7:0)

Rijeka - Bazen na Kantridi. Gledalaca: 450. Sudije: Vlašić, Matijević (Hrvatska). Igrač više: Primorje 8 (6), Jadran 4 (1).

Primorje: Vićan (šest odbrana), Obradović 1, Paškvalin 1, Krapić 1, De. Varga 3, Sukno 5, Muslim 1, Jelača 1, Da. Varga 3, Barać 1, Šetka 2, Garsija 1, Car, Buljubašić.

Jadran: Šćepanović (šest odbrana), Snajder, Giga, Tešanović 1, Vidović 1, Vuksanović, Baničević, Sarić, Latinović, Brajović, Pasuljević, Tomašević, Porobić, Krizman 1.

Triglav - Budva 4:6 (0:2, 1:1, 2:2, 1:1)

Kranj - Olimpijski bazen. Gledalaca: 100. Sudije: Brala, Franulović (Hrvatska). Igrač više: Triglav 13 (2), Budva 8 (3).

Triglav: Beton, Popovič, Kadivec, Štirn, Nastran 1, Novak, Finžgar, Gostić, Bukovac 1, Todić 1, Kalan 1, Komatar, Žurbi, Nikolić.

Budva: Lazović, Vukmirović 1, Ćetković 1, Konatar, Đurđić, Kovačević, Lobov 1, Kruzija 1, Đurović, Radunović, Ivančević, Drašković 1, Rouč, Edvards 1.

Primorac - POŠK 8:6 (2:3, 4:1, 1:2, 1:0)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 400. Sudije: Rak, Savinović (Hrvatska). Igrač više: Primorac 7 (3), POŠK 6 (2). Peterci: POŠK 1 (-).

Primorac: Kralj, Lučić, Marković 4, Gopčević, Bulatović 1, Mačić 1, Čučković, Brguljan 1, Radonjić, Paunović 1, Popović, Vukasović, Krivokapić, Kriještorac.

POŠK: Jelovina, Lušić 1, Prižmić 3, Knežević, Barbarić 1, A. Franičević 1, Buha, Burić, Šerbl, Delić, M. Franičević, Sarić.

Galerija

Bonus video: