Nemoguća misija za Jadran, Budva u Kranju, Primorac sa POŠK-om

Novljani bez Radovića protiv Primorja, Budvani desetkovani sa Triglavom, Kotorani čekaju prvu pobjedu...
0 komentar(a)
Jadran - Primorac, Foto: Boris Pejović
Jadran - Primorac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2012. 09:58h

Pred Jadranom je nemoguća misija pred gostovanje u Rijeci, ekipi koja je po mnogima uz Jug jedina kadra da se ove godine bori za titulu u regionalnom takmičenju.

Novljanima je posao dodatno otežan ako se zna da u timu neće biti Aleksandra Radovića, koji je u prva tri kola Jadranske lige dao 17 od ukupno 31 gola koliko je postigao Jadran.

Crnogorski reprezentativac će propustiti večerašnji dvoboj s Primorjem zbog povrede ramena.

"U Rijeku idemo bez ponajboljeg igrača, a i sa njim u timu bi to bilo veoma teško gostovanje. Pokušaćemo da ovaj meč iskoristimo na najbolji mogući način, ali i da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na najkvalitetnije ekipe. Potrebni su nam ovakvi izazovi. Naravno, ne predajemo se unaprijed, ali je nerealno očekivati bilo šta osim da pružimo maksimum i potrudimo se da ne doživimo debakl", rekao je mladi Đorđe Tešanović.

Budva oslabljena u Kranju

Budva je nakon startne pobjede nad POŠK-om upisala dva neuspjeha (poraz u Rijeci i remi sa Primorcem), pa večeras u Kranju želi da se vrati trijumfima.

Budvani oslabljeni gostuju Triglavu, jer nisu otputovali najiskusniji - kapiten Milan Tičić, Damir Crepulja i Nikola Vukčević.

"Pred nama je veoma teško gostovanje. Ipak, ulazimo u meč sa željom da pobijedimo i borimo se za nove bodove", rekao je Dragan Drašković.

Crnogorski reprezentativac je pozvao i na strpljenje, jer novoj ekipi treba vremena da uhvati ritam.

"Novi smo tim, polako se upoznajemo. Imaćemo dosta utakmica, a Jadranska liga nam služi za uigravanje. Glavni cilj će nam, ipak, biti domaće prvenstvo i Kup", jasan je Drašković.

Kotorani za nove bodove

Primorac nakon tri kola ima dva boda, mogao je da ima i svih šest, ali u Kotoru su i dalje čvrsto na zemlji.

Pred meč sa POŠK-om, prvim pred svojom publikom ove sezone, timu Veljka Uskokovića je cilj da ponovi izdanja iz Šibenika i Budve...

"Mislim da je ovaj meč prava prilika da momci, nošeni velikom podrškom s tribina, dođu do prve pobjede. Neće biti lako, ali moji igrači nemaju kompleks ni od koga, igraće hrabro", istakao je Uskoković.

Parovi 4. kola

Jug - Mladost (16.00)

Jadran ST - Mornar (19.00)

Triglav - Budva (19.30)

Primorac - POŠK (20.00)

Primorje - Jadran HN (20.00)

Šibenik - Medvešćak (20.00)

Bonus video: