Remi Budve i Primorca, Jadran bolji od imenjaka iz Splita

Budvanskom timu to je prvi remi ove sezone, u koj ima i po jedan trijumf i poraz. Primorac je igrao neriješeno i sa Šibenikom, a sezonu je počeo porazom od hercegnovskog Jadrana
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 18:49h

U ne baš lijepoj utakmici, Novljani su uspjeli da zabilježe i drugu pobjedu na svom bazenu na Škveru, savladavši imenjaka iz Splita sa 11:8. Do pobjede je ekipa sa Škvera došla zahvaljujući raspoloženim najboljim i najiskusnijim igračima golmanu Milošu Šćepanoviću i sedmostrukom strijelcu Aleksandru Radoviću.

Domaći su poveli upravo golom Radovića, ali su gosti odmah izjednačili i takav ritam igre je trajao do druge polovine treće četvrtine.

Mučio se Jadran protiv gostiju iz Splita sve dok Radović na samom kraju treće četvrtine, a odmah potom i na početku posljednje sa dva prelijepa gola nije donio svojoj ekipi prednost od 10:7.

Tada je tek bilo jasno da će ipak Novljani uspjeti da ostanu nesavladani na svom novom bazenu.

"Nisam zadovoljan uopšte igrom. Mislim jesmo pobjedili ali mi smo od ovog Jadrana splitskog bolji za tri gola ali da ih glat pobjedimo, a ne ovako na mučenje. Da nije bilo raspoloženog Radovića i još jednog ili dvojice igrača na kraju je moglo biti i drugačije. Primili smo dosta jeftinih golova, odbrana nije funkcionisala onako kako je to bilo protiv Primorca i dozvolili smo da dobiju čak tri peterca. Naravno tu ima moje greškek što nisam mogao da procjenim ko je od igrača raspoložen za igru i ko treba da bude u sastavu, ali to ćemo sve izanalizirati kada budemo pogledali snimak ovog meča", kazao je trener Novljana Vladimir Gojković.

S druge strane trener Splićana Mirsad Zajmović je rekao da je ekipa sa Škvera sasvim zasluženo pobjedila jer je bila bolja u mnogim segmentima igre.

"Nadigrali su nas posebno u posljednjoj četvrtini, jer smo do pred kraja trećeg perioda držali rezultatski egal, ali nismo imali nikakvu igru. Jako smo loše igrali kombinacije sa igračem više, a na kraju je se vidjelo i da nemamo snage da utakmicu privedemo kraju. Svakako da je to i odraz činjenice da smo se kasno okupili i nismo još uspjeli u potpunosti da se spremimo, ali tako se ne može igrati. U svakom slučaju, donekle sam zadovoljan kako smo odigrali prva dva perioda, ali potom je došlo do drastičnog pada i Jadran je zasluženo pobjedio", komentar je trenera Splićana.

Edvards zaustavio razigrani Primorac

Primorac je dijelilo 16 sekundi od prve pobjede u gostima još od marta i gostovanja Šibeniku. Budva je na kraju, ipak, preživjela - Australijanac Blejk Edvards je u napadu sa igračem više pogodio za remi (9:9) koji je bio i najrealniji ishod crnogorskog derbija.

Mečevi Budve i Primorca više nisu spektakularni kao godinama unazad, ali sada može da raduje i što se makar vratila nezvjesnost u te okršaje, jer su i Kotorani dokazali da ove sezone ne žele da budu sparing partner nikom u Jadranskoj ligi, već da imaju ambicije da osvajaju bodove.

Budva je, čini se, potcijenila protivnika, zato je umalo i kažnjena. Domaćin je, naime, dobro otvorio utakmicu, držao prednost, a dva i po minuta prije kraja poluvremena golom Nikole Vukčevića s igračem više poveo tri razlike (5:2).

Međutim, od tog trenutka kao da je tim Draga Pejakovića pomislio da je meč riješen, što je Primorac znao da iskoristi i predvođenim sjajnim golmanom Aleksandrom Kraljem dođe na prag senzacije.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, imali prednost i mislim da smo propustili šansu da se odlijepimo. Onda bi sve bilo lakše. U trećoj četvrtini je Primorac došao do igre, krenuo je da prijeti kontranapadima i mi se tu nismo snašli. Na kraju je ovaj remi realan. Očekujem da moj tim iz meča u meč igra sve bolje, jer ipak je ovo ekipa koja je praktično nova", rekao je Pejaković.

Primorac je prvi put poveo početkom posljednje dionice (7:6, gol 16-godišnjeg Dimitrija Kriještorca), ali je Budva reagovala preko Dragana Draškovića iz peterca.

Kotorani su vratili prednost preko Miljana Popovića 52 sekunde prije kraja, a Edvards se pobrinuo da slavlje ekipe Veljka Uskokovića ne bude potpuno.

"Ostaje žal, jer smo mogli i do sva tri boda. Ali, i remi je veoma dobar, jer je Budva bila favorit. Pokazujemo da napredujemo, ekipa svakog dana djeluje sve bolje i vjerujem da ćemo na premijeri u Kotoru protiv POŠK-a pružiti sličnu partiju i doći u priliku da pobijedimo", kazao je Uskoković.

Rezultati 3.kola

Budva - Primorac 9:9

Jadran HN - Jadran ST 11:8

Mladost - Primorje 7:12

Jug - Šibenik 23:6

POŠK - Medvešćak 13:10

Mladost - Triglav 17:10

Budva - Primorac 8:8 (4:2, 1:1, 1:3, 2:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 150. Sudije: Rak (Dubrovnik), Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Budva 8 (2), Primorac 11 (4). Peterci: Budva 3 (3).

Budva: Lazović (sedam odbrana), Vukmirović, Ćetković, Konatar, Đurđić, Tičić, Lobov, Kruzija 1, Vukčević 2, Radunović, Ivančević 1, Drašković 3, Edvards 1, Rouč.

Primorac: Kralj (12 odbrana), Lučić 1, Marković 2, Gopčević 1, Bulatović, Kriještorac 1, S. Krivokapić 1, Radonjić, Fanfani, Paunović, Popović 1, Vukasović 1, B. Krivokapić, J. Krivokapić.

Jadran HN – Jadran ST 11:8 (4:3, 1:2, 4:2, 2:1)

Herceg Novi – Otvoreni bazen Jadran Škver. Gledalaca: 400. Sudije: Kontić i Đurašković (oba iz Kotora). Igrač više: Jadran H 10 (3), Jadran ST 6 (1). Peterci: Jadran 1(1), Jadran ST 3 (3).

Jadran HN: Šćepanović (14 odbrana), Snajder, Giga, Tešanović, Vidović 1, Radović 7 (1), Baničević, Sarić 2, Latinović, Brajović, Pasuljević, Tomašević, Andrić, Krizman 1.

Jadran St: Kačić (11 odbrana), Jaić 1, Gluhaić, Lisica, Žanetič, Bezić 3 (1), Santini, Milardović, Visković 3 (2), Rabadan 1, Banovac, Peričić, Vlaić, Tonković.

Galerija

Bonus video: