VSS: Igrači iz Crne Gore registrovani po propisima

“Ništa nijesmo rješavali privatnim ili prijateljskim vezama. Svaki od igrača je morao da prođe preciznu i strogu proceduru koju diktira međunarodna federacija vodenih sportova. A oni, neka tuže. Njihovo pravo".
79 pregleda 7 komentar(a)
Prlainović, Foto: Beta AP
Prlainović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.10.2012. 14:06h

Vaterpolo savez Srbije (VSS) registrovao je igrače iz Crne Gore, koji igraju za reprezentaciju Srbije, po važećim međunarodnim propisima i ni u čemu nije pogriješio, kazao je generalni sekretar VSS-a Marko Stefanović.

Potpredsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Aleksandar Tičić, kazao je ranije agenciji MINA da će ta asocijacija do 26. novembra zvanično obavijestiti Evropsku vaterpolo i plivačku federaciju (LEN) o otimanju VSS-a talentovanih crnogorskih vaterpolista i zatražiti zaštitu.

Stefanović je kazao da svako ima pravo da piše šta god želi raznim institucijama.

“VSS je sve uradio po važećim međunarodnim aktima i ni u čemu nije pogriješio. Uzgred, crnogorska strana je promašila i adresu za tužbu”, kazao je on Novostima.

Stefanović je kazao da je za slučajeve, za koje se žali crnogorski Savez, bila nadležna Svjetska vaterpolo i plivačka organizacija (FINA), a ne LEN.

“Ništa nijesmo rješavali privatnim ili prijateljskim vezama. Svaki od igrača je morao da prođe preciznu i strogu proceduru koju diktira međunarodna federacija vodenih sportova. A oni, neka tuže. Njihovo pravo“, rekao je on.

Bivši igrači Jadrana Andrija Prlainović i Gavril Subotić i Primorca, Dušan Mandić odlučili su ranije da igraju za vaterpolo reprezentaciju Srbije.

Prema važećim propisima FINA, igrač koji promijeni državljanstvo, mora da pauzira dve godine.

To pravilo se nije odnosilo Prlainovića.

Bonus video: