Neki novi bokeljski derbi

I Jadran i Primorac su se (više prinudno i zbog nedostatka finansija) okrenuli mlađim snagama koje bi u budućnosti trebalo da vrate stari sjaj ovim okršajima
0 komentar(a)
Jadran - Primorac, Foto: Radoje Milić
Jadran - Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 29.09.2012. 09:32h

Duele Jadrana i Primorca je decenijama unazad pratila euforija, veliko rivalstvo i borba za trofeje su učinili svoje, ali kao ni prethodne sezone, ni ove se ne očekuju velike bitke u bazenu.

Danas kreće Jadranska liga, a bokeljski derbi na novom bazenu na Škveru (početak u 18.45) označiće i neki novi početak rivalstva između dva velikana - i Jadran i Primorac su se (više prinudno i zbog nedostatka finansija) okrenuli mlađim snagama koje bi u budućnosti trebalo da vrate stari sjaj ovim okršajima.

I pored vode će stajati mladi stručnjaci - Vladimir Gojković na jednoj, te Veljko Uskoković na drugoj strani. Gojkoviću je ovo debi, dok je Uskoković do sada radio s mlađim kategorijama.

"Mislim da smo u ovom momentu makar fizički mnogo spremniji od Primorca, što se pokazalo na turniru u Sarajevu, gdje smo pobijedili sa osam golova razlike. Naravno, to nije realna razlika, ali taj meč i prikazana igra mi daju za pravo da smatram da smo trenutno u prednosti", rekao je kapiten Jadrana Miloš Šćepanović.

Svoje stavove Šćepanović temelji na igri njegove ekipe koja je na dva pripremna turnira u Splitu i Sarajevu osvojila drugo i prvo mjesto u konkurenciji solidnih splitskih ekipa Mornara, Jadrana i POŠK-a, te Šibenika, Vojvodine i današnjeg rivala.

"Iskreno, imajući sve u vidu, večeras očekujem pobjedu protiv Primorca i sve sem nje na našem bazenu je neuspjeh, ali i razočaranje zbog činjenice da se otvara sezona i da se igra prva takmičarska utakmica na novom bazenu na Škveru", naglasio je Šćepanović.

I dok Jadran makar može da se pohvali da u timu ima dva reprezentativca (Šćepanović i Aleksandar Radović), Primorac je u drugačijoj situaciji - kreće u Jadransku ligu sa gotovo juniorskim sastavom.

"Imamo dva ili tri nešto starija igrača, sve ostalo su juniori. Dakle, ovo je mlad sastav koji treba da stasava iz meča u meč, zato i nemamo imperative ove sezone. Svaka pobjeda ili osvojeni bod su dragocjeni", istakao je Uskoković, koji je na klupi Primorca nedavno zamijenio Vida Lompara.

Logično, Kotorani pred okršaj sa Jadranom ne mogu da prijete, ali na duel na otvorenom bazenu na Škveru gledaju kao na prvi izazov u sezoni.

"Jadran je za nas najnezgodniji rival, postoji tradicija. Ipak, idemo da se nadigravamo, ali sigurno da ćemo igrati onoliko koliko nam dozvoli protivnik. Nećemo se svakako unaprijed predati", dodao je Uskoković.

Sloveniju ove sezone u Jadranskoj ligi neće kao do sada predstavljati Kopar, već Triglav. Za razliku od prethodne godine, u regionalnom takmičenju nema Pro Reka.

Budvani: Pobjeda obaveza

Budva je promijenila praktično pola tima, ali ciljevi ostaju gotovo isti - i ove sezone želi da bude u vrhu Jadranske lige, ako ništa drugo makar iza hrvatskih giganata (Juga, Mladosti i Primorja). Budvani u POŠK-u imaju rivala po mjeri za start.

"Obaveza nam je da pobijedimo, ali očekujem da svaka utakmica bude neizvjesna. Nismo toliko jaki da smijemo da dozvolimo opuštanje", kaže centar Budve Nikola Vukčević.

Bonus video: