Tičić: Sa Srbima nemamo šta više da razgovaramo, obratićemo se LEN-u

“Igrače, osim Srbije, otima i Makedonija, koja bez svoje škole stvara A tim nudeći novac igračima”, kazao je Tičić
149 pregleda 64 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2012. 13:52h

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG) do 26. novembra zvanično će obavijestiti Evropsku vaterpolo i plivačku federaciju (LEN) o otimanju Vaterpolo saveza Srbije talentovanih crnogorskih vaterpolista i zatražiti zaštitu, kazao je potpredsjednik crnogorske asocijacije Aleksandar Tičić.

On je agenciji MINA rekao da će VPSCG dostaviti svoje stavove, sve ono što smatra da je bilo nepravilno i predložiti izmjene nekih odredbi.

“Mi ćemo za deset dana, na Upravnom odboru, definisati stavove i proslijediti ih u sjedište LEN-a, kako bi na Kongresu, pokušali da izglasamo te promjene. Tražićemo da igrači koji nastupe za mlađe selekcije jedne države ne mogu igrati za drugu, ili da pauza ne bude dvije, već četiri godine”, rekao je Tičić agenciji MINA.

On je kazao da su čelnici LEN-a upoznati sa problemima VPSCG, podsjećajući da su predstavnici crnogorske asocijacije razgovarali sa predsjednikom i generalnim sekretarom.

“Čelnici LEN-a su upoznati, razgovarali smo sa generalnim sekretarom i predsjednikom. Dozvolili su nam da do 26. novembra dostavimo primjedbe kako bi mogle da prođu organe asocijacije i budu kandidovane na Kongresu”, rekao je Tičić.

On je istakao da će VPSCG u dopisu navesti primjere kako je taj problem regulisan u drugim sportovima, ali i igrače koji su oteti crnogorskom Savezu.

“Navešćemo primjere otimanja igrača, koja se dešavaju i još nekim državama. Igrače, osim Srbije, otima i Makedonija, koja bez svoje škole stvara A tim nudeći novac igračima. Ima tu još nekoliko reprezentacija koje na tuđ rad stvaraju reprezentacije. Promjene pravilnika LEN-a su interes svih zemalja koje stvaraju i moraju biti obeštećene i zaštićene”, kazao je Tičić.

On je istakao da VPSCG nema šta da razgovara sa kolegama iz VSS, podsjećajući da je bilo pokušaja ali da nikada nije došlo do dogovora.

“Nemamo šta da razgovaramo sa VSS, pokušavali smo nekoliko puta ranije da se dogovorimo, prije svega Jadran kome su na taj način oteli dva igrača. Nijesu platili obeštećenje za Andriju Prlainovića i Dušana Mandića”, rekao je Tičić.

On je kazao da VPSCG planira da u narednom periodu sa roditeljima vaterpolista koji napune 16 godina potpišu ugovore kako bi se oni obavezali za igranje u reprezentaciji, a klubovi zaštitili.

“Klubovi ulažu u tu djecu koja su prije, kada napune 18 godina, odlazila”, rekao je Tičić.

On je, komentarišući odluku Gavrila Subotića da reprezentativnu karijeru nastavi u Srbiji, kazao da ne treba žaliti ni za kim.

“Imamo talentovanih igrača u rangu Subotića, ne žalimo za njim. Ukoliko drugu državu osjeća za svoju neka igra za nju”, rekao je Tičić.

Bonus video: