Jadran protiv Primorca na otvorenom bazenu

"Na opšte zadovoljstvo možemo konstatovati da će se provligaške utakmice našeg kluba ponovo igrati ovdje odakle se i počela stvarati slava Jadrana"; rekao je Miloš Mračević...
5 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 26.09.2012. 14:18h

Bazen na Škveru je spreman da se na njemu počnu igrati i prvenstvene utakmice pa će tako Jadran prvo kolo Jadranske vaterpolo lige protiv Primorca i odigrati na svom novom bazenu.

"Na opšte zadovoljstvo možemo konstatovati da će se prvoligaške utakmice našeg kluba ponovo igrati ovdje odakle se i počela stvarati slava Jadrana. Zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima i obezbijeđenim tehničkim mogućnostima u subotu u 18.45 biće na našem otvorenom bazenu na Škveru odigrana prva naša ovogodišnja takmičarske utakimca", kazao je na konferenciji za novinare sportski direktor ekipe sa Škvera, Miloš Mračević.

On je rekao i da klub više neće pričati o finansijskim problemima koji su već nekoliko mjeseci nepromijenjeni.

"Dugovanja kluba su i dalje na nivou nekih pola miliona eura i odlučili smo da o tome više ne pričamo jer na dosadašnje apele niko se nije odazvao. Zbog takvog stanja smo i odustali od takmičenja u Evroligi, a iz nedovoljno jasnih razloga nam nije dozvoljeno da se takmičimo u Kupu Evrope, gdje bismo mogli i finansijski i takmičarski mnogo više da uradimo. Ove sezone, nažalost, igraćemo samo u domaćim takmičenjima i regionalnoj ligi", zaključio je Mračević.

Na konferenciji za novinare je potom rezimiran učinak ostvaren na dva turnira u Splitu i Sarajevu, gdje je Jadran osvojio drugo i prvo mjesto. Upravo na turniru u Sarajevu Novljani su vrlo ubjedljivo (13:5) savladali svog najvećeg rivala, koji im je i prvi protivnik u regionalnom takmičenju.

"Mislim da to nije realan rezultat, ali sam siguran da smo u ovom trenutku bolji od Pirmorca i da bi sve osim pobjede u prvom kolu bilo neuspjeh. Iako smo vrlo mlada ekipa i u punom sastavu treniramo tek dvije sedmice, mislim da se odlično radi i, naravno, imam veliku sreću da su u ekipi Miloš (Šćepanović) i Saša (Radović), koji mi mnogo pomažu u radu sa mladom ekipom. Stoga, poslije ovih pripremnih utakmica mogu reći da sam zadovoljan do sadašnjim radom i smatram da se na našem bazenu možemo suprostaviti svakom iz Jadranske lige osim, naravno, Jugu i Primorju", zaključio je trener Jadrana, Vladimir Gojković.

O atmosferi u klubu govorio je povratnik, Aleksandar Radović:

"Naravno da mi je zadovoljstvo što sam se poslije dvije godine provedene u Partizanu, vratio u klub u kojem sam ponikao. Svakako da je zadovoljstvo još i veće što ću nastaviti da učim od Vlada, koji mi je mnogo pomogao i dok smo bili saigrači, a sada će to sigurno biti još i više. Nadam se da ću ja isto tako svojim iskustvom pomoći mladim saigračima da stasaju u prave vaterpoliste", istakao je naš reprezentativac u redovima Jadrana.

Na konferenciji za novinare je rečeno da će se danas održati i redovna Skupština kluba, na kojoj će se izvršiti reizbor Upravnog odbora kluba.

Kapiten Šćepanović: Za mlade je dobro da rade sa Vladom

A svog bivšeg saigrača kao vrrhunskog trenera pohvalili su i najiskusniji igrači ekipe sa Škvera, Aleksandar Radović i Miloš Šćepanović:

"Gledajući svoje sadašnje saigrače, moram reći da smatram da sa mladim igračima nije rađeno do sada kako je trebalo i mislim da će Vladova profesionalnost koju je iz bazena prenio u svoj trenerski rad učiniti mnogo da ovi mladići postanu pravi igrači. Smatram da koliko god je Jadran u lošoj situaciji i koliko god nije dobro što se ekipa skroz promijenila, ipak je to na neki način zdravo za naš klub, jer će ovi mladi igrači stasati u prave vaterpoliste i to kao cijela jedna generacija, s obzirom na to kakvu želju i volju za radom pokazuju", rekao je sadašnji kapiten Novljana, golman Miloš Šćepanović.

Bonus video: