Lompar smijenjen, Veljko Uskoković preuzima Primorac

"Nisam imao ugovor sa Primorcem, od 2005. u stručnom štabu ga nije imao niko. Takav je slučaj i sa mnom. Sve se svodilo na riječ, a kao što se vidi ona nije ispoštovana", rekao je Lompar
94 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 07:28h

Primorac je manje od dvije sedmice pred početak sezone (start Jadranske lige je 29. septembra) napravio rez - čelnici kotorskog kluba su smijenili dosadašnjeg trenera Vida Lompara, čije će mjesto zauzeti legendarni Veljko Uskoković.

Lompar je bio u stručnom štabu Primorca od 2005. godine, kao pomoćnik Ranka Perovića je učestvovao u osvajanju evropske titule (godinu kasnije je stigao i do finala Evrolige), a pamtiće se i kao posljednji iz šampionske generacije koji je otišao iz kluba.

I, kao i gotovo svi njegovi prethodnici (i trener i igrači), i Lompar je otišao iz kluba u kojem se već godinama radi amaterski.

"Nisam imao ugovor sa Primorcem, od 2005. u stručnom štabu ga nije imao niko. Takav je slučaj i sa mnom. Sve se svodilo na riječ, a kao što se vidi ona nije ispoštovana", rekao je Lompar, a potom i istakao da mu nije svejedno što je doživio ovakvu sudbinu, i to baš u "svom klubu".

"Boli me način na koji sam morao da odem iz Primorca. Niko se od čelnika nije pojavljivao, niko mi ništa nije govorio... Pustili su me da radim četiri sedmice s ekipom prije nego što su mi na kraju saopštili ovako nešto", rekao je Lompar.

Lompar je na klupi Primorca bio prošle sezone.

"Primorac ostaje moj klub, želim mu sve najbolje, kao i Uskokoviću, koji je moj prijatelj i legenda ovog sporta", zaključio je Lompar.

Kotorani lani nisu ni imali posebne ambicije, jer su potpuno podmladili sastav i cilj je bio da se stvaraju novi asovi. Zbog toga je i sigurno da Lompar nije smijenjen zbog loših rezultata.

Čelnici Primorca kao da nisu bili spremni za razgovor na ovu temu, već su u telefonskom razgovoru zamolili da se sačeka na zvanično saopštenje kluba.

"Predsjednik kluba (Denis Mandić) odlučio je da se promijeni šef stručnog štaba. O detaljima ne mogu, ova tema je i dalje vruća, klub će se narednih dana oglasiti saopštenjem", bilo je sve što je istakao tehnički direktor Primorca Vedran Milošević koji je i potvrdio da će Uskoković biti promovisan.

Uskoković: Spreman sam za novi izazov

Veljko Uskoković se, dakle, vraća u Primorac, ovog puta u trenerskoj funkciji.

On će, pored uloge šefa stručnog štaba, voditi brigu i o mlađim kategorijama.

"Poslije 20 godina se vraćam u matični klub i zadovoljan sam što mi je ukazano povjerenje da budem šef stručnog štaba Primorca. Želim da svojim iskustvom i znanjem doprinesem da klub vrati stari sjaj. Ova uloga je za mene izazov, znam da će biti puno posla, jer praktično imamo juniorski sastav", rekao je Uskoković.

Legendarni as i prvi crnogorski sportista koji je nosio zastavu na Olimpijskim igrama je prethodne tri godine vodio mlađe kategorije u mlađem kotorskom klubu - Kataru.

"Ljudima iz Katara zaista dugujem veliku zahvalnost na povjerenju. U tom klubu sam proveo tri nezaboravne godine", dodao je Uskoković.

Galerija

Bonus video: