Radović: Raduje igra protiv jakih protivnika

Novljani su savladali Mornar i imenjaka, dok su sa Šibenikom odigrali neriješeno. Posljednju utakmicu od POŠK-a su izgubili...
0 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2012. 09:28h

Vaterpolo sezona još nije počela u takmičarskom smislu, ali su pripreme u punom jeku.

Tako je Jadran prošle sedmice boravio u Splitu, gdje je sa domaćim Jadranom, Mornarom i POŠK-om, uz ekipu Šibenika, odigrao turnir sa budućim rivalima u regionalnom takmičenju.

Novljani su savladali Mornar i imenjaka, dok su sa Šibenikom odigrali neriješeno. Posljednju utakmicu od POŠK-a su izgubili...

"Možemo da budemo zadovoljni prikazanim s obzirom na to u kojoj fazi priprema se nalazimo. Prva utakmica sa Šibenikom je odigrana praktično odmah pošto smo izašli iz autobusa, ali smo protiv dvije najjače ekipe bili fenomenalni. Međutim, od najslabije ekipe smo izgubili, vjerovatno zbog umora, jer ipak još nismo u fazi priprema koja omogućava da se u tako kratkom periodu odigra na visokom nivou. Raduje dobra igra prikazana protiv jakih protivnika", rekao je povratnik u Jadran Aleksandar Radović.

Upravo je Radović, uz kapitena Miloša Šćepanovića, jedini iskusni igrač u potpuno podmlađenom timu koji je sklopio novi trener Vladimir Gojković.

"Vidi se tu još dosta stvari na kojima treba da se radi, jer nismo uigrani. Ja sam tek stigao i trebaće vremena da se prilagodim ekipi, ali mislim da Vlado kao trener radi odličan posao i da će izvući maksimum. Ekipa je jako mlada, ali to su momci koji moraju da dobiju šansu. Među njima ima i onih koji su igrali u prvom timu i prošle sezone, ali sada moraju uz mene da budu nosioci igre. Mislim da je normalno da u jednom trenutku dođe do smjene generacije i da mlađi igrači preuzmu glavnu ulogu, jer jedino tako se postaje pravi igrač", kaže Radović, koji smatra da je ipak još rano govoriti koji su realni dometi sadašnjeg sastava Jadrana.

"O ambicijama u ovoj sezoni je još teško govoriti, jer moramo prvo da vidimo kako to sve zaista ide i kako funkcioniše ekipa u takmičarskim uslovima. Međutim, siguran sam da ćemo se u domaćim takmičenjima nositi ravnopravno", zaključio je crnogorski reprezentativac.

Prva takmičarska utakmica ekipe sa Škvera na programu je 29. septembra na domaćem bazenu i to protiv najvećeg rivala, kotorskog Primorca, na startu Jadranske lige.

Bonus video: