Zloković: Ovakav klub mi je trebao

"Ne bih ovu ekipu nazvao timom snova, prije bih rekao da je ovo sastav koji se tek formira, jer Radnički postoji svega nekoliko mjeseci i tek će da raste", rekao je Zloković...
137 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 08:28h

Boris Zloković je potpisao jednogodišnji ugovor sa Radničkim iz Kragujevca i tako se pridružio plejadi svjetskih asova koji su stigli u Šumadiju.

Prije njega dogovorena je saradnja sa Vanjom Udovičićem, Filipom Filipovićem, Aleksandrom Ćirićem, Zdravkom Radićem i Damirom Burićem, dok će na klupi biti selektor Srbije Dejan Udovičić.

Kragujevčani su na forumima najmlađi klub u Evropi nazvali „vodenim đavolima”, mediji ga opisuju kao „drim tim”, ali Zloković, centar koji je bio član velikog Pro Reka, ne gleda na stvari baš tako.

"Ne bih ovu ekipu nazvao timom snova, prije bih rekao da je ovo sastav koji se tek formira, jer Radnički postoji svega nekoliko mjeseci i tek će da raste. Makar se tako nadam, jer je projekat jako ozbiljan, nešto poput Bečeja od prije petnaestak godina. Imamo osovinu tima, osnove su postavljene i samo može da bude bolje", rekao je Zloković.

Ambicije Radničkog za debitantsku sezonu u eliti su, reklo bi se, prilično skromne.

"Cilj je da osvojimo Kup Evrope, kao i da se za narednu godinu kvalifikujemo za Evroligu. Mislim da su čelnici postavili korektne ambicije", dodao je Zloković.

Nedavno si rekao da tražiš klub koji nije previše zahtjevan. Da li je onda Radnički pravi izbor?

"Ovo je klub kakav mi je trebao. Kada se sve sabere, u Kupu Evrope i domaćim takmičenjima nećemo imati više od desetak jakih utakmica, i to je ono što sam želio. Nakon igranja za Pro Reko, gdje smo imali i po 60 mečeva, ovo je prava stvar. Već sam rekao da su me Olimpijske igre istrošile u svakom smislu, a najvažnije mi je sopstveno zdravlje, jer odavno imam probleme sa leđima, koljenima...", kazao je jedan od najboljih sidraša na planeti.

Da li bi imao drugačije ciljeve da je Crna Gora osvojila medalju u Londonu?

"Pitanje je, možda i bih. Šta je tu je, a taj poraz od Srbije za 3. mjesto mi je zaista teško pao i poslije njega sam razmišljao i da prestanem da igram. Zna se dobro da igram na zahtjevnoj poziciji, vaterpolo se dosta promijenio i sve je grublji, a ja baš i nemam konstituciju za takav način igre. Već 10 godina igram konstantno za klubove i reprezentaciju, uvijek se išlo na trofeje, postojao je pritisak, a sada moram malo da mislim i na sebe", zaključio je Zloković.

Ne uzimam srpski pasoš

Prije nekoliko dana pojedini beogradski mediji su najavili mogućnost da Boris Zloković zaigra za Radnički kao domaći igrač.

Naime, Radnički sada ima tri stranca u timu (Zloković, Zdravko Radić i Damir Burić), a u domaćim takmičenjima je dozvoljeno da nastupe samo dvojica vaterpolista koji nisu iz Srbije.

"Čuo sam i ja za tu informaciju, ali je ona besmislena. Ne znam odakle nekom povod za takve priče. Nema ništa od toga, a i niko me iz kluba nije pitao tako nešto. Ne znam kako će klub da riješi pitanje stranaca, to je stvar za čelnike", rekao je Zloković.

Reprezentacija može i bez mene

Stameni Novljanin je više puta nakon Olimpijskih igara jasno stavio do znanja "da mu je potreban odmor od reperzentacije".

Ni sada, više od mjesec nakon Londona, nije promijenio mišljenje.

"Sve je ostalo isto, nisam odluku donio ishitreno. Odavno sam reprezentativac, više od 10 godina igram stalno i u ovom trenutku mi treba predah, nisam ni psihički ni fizički spreman, može reprezentacija i bez mene. U Londonu je jedna generacija dostigla zenit, tvrdim da smo imali kvalitet za medalju i sada treba dozvoliti mlađima da pokušaju", rekao je Zloković, ali i podvukao da to ne znači da se oprostio od kapice "ajkula".

"Dvije godine želim da odmorim, a onda ćemo vidjeti".

Svjestan si da će se i selektor pitati da li ćeš opet biti dio tima?

"Svakako, dvije godine nije kratak period. Selektor će sigurno imati svoj koncept i razumio bih ako ne budem više u planovima".

Da li si saopštio selektoru Ranku Peroviću svoju odluku?

"Još prije Olimpijskih igara sam mu najavio mogućnost da nakon Londona napustim reprezentaciju. Od tada više nismo pričali na tu temu", istakao je Zloković.

Galerija

Bonus video: