Gojković: Svi igrači će dobiti šansu

"Ove godine je takav sastav da nemamo nekih očekivanja u regionalnoj ligi, osim da odigramo što bolje i da što većem broju igrača pružimo šansu", rekao je Gojković.
2 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 05.09.2012. 13:03h

Aktuelni šampion Crne Gore, Jadran, već 10 dana trenira u Igalu, ali je i dalje u problemu - trener Vladimir Gojković i dalje ne zna s kakvim će sastavom ući u sezonu koja startuje 29. septembra utakmicom protiv Primorca u bokeljskom derbiju.

"Ove godine je takav sastav da nemamo nekih očekivanja u regionalnoj ligi, osim da odigramo što bolje i da što većem broju igrača pružimo šansu. Nadam se da ćemo do početka sezone dovesti još jednog igrača, jer se otvorio prostor odlaskom Luke Sekulića. U svakom slučaju, i ako nekog dovedemo to neće promijeniti mnogo, jer imamo dosta mladih igrača koji treba da sazrijevaju, a sa svega jednim pojačanjem ne možemo ići na neki rezultat. Sada nemamo ni kompletiranu ekipu koja bi počela utakmicu", rekao je Gojković, bivši kapiten Jadrana koji je prošle godine bio nosilac igre ekipe sa Škvera.

Pored njega i pomenutog Sekulića ove sezone u sastav nema ni prošlogodišnjih prvotimaca Danijela Premuša, Gavrila Subotića i Marina Beltramea.

"Ovo je stvarno jako mlada ekipa. Radimo desetak dana i stvarno mogu da pohvalim sve igrače da su fantastično prihvatili sve što se od njih traži. Sada se priključio i Miloš Šćepanović, a i novi igrač, Amerikanac Klejton Snajder, polako se uklapa u ekipu. Prvo treba sastaviti fizionomiju ekipe i onda početi još jače da radimo na postavljanju igre i razmišljanju o očekivanjima, ali bi nam jako bilo potrebno da dovedemo nekog igrača koji bi mogao da igra na dvije pozicije", kazao je Gojković.

Jadran će, ako ništa drugo, u narednu sezonu ući sa dva crnogorska reprezentativca - pored Šćepanović, na Škveru će igrati i Aleksandar Radović.

Radović je juče sporazumno raskinuo saradnju sa Partizanom i priključiće se matičnom klubu.

"Sve sam dogovorio s Jadranom, ostali su samo neki detalji, na primjer, na koliko ću potpisati ugovor", istakao je Radović.

Jadran naredne sedmice ide u Split, gdje će učestvovati na turniru sa Mornarom, splitskim Jadranom, POŠK-om i Šibenikom.

Novljani će potom nekoliko dana nastaviti sa treninzima na otvorenom bazenu na Škveru, a onda učestvovati na još jednom pripremnom turniru u Sarajevu, gdje će pored domaćina i Jadrana nastupiti i Primorac i Špandau.

Bonus video: