Kreće F8 u Đenovi, Vukčević jasan: Pro Reko je veliki favorit

Od crnogorskih igrača na F8 će učestvovati Mlađan Janović, Nikola Vukčević, Vjekoslav Pasković (Breša), Aleksandar Ivović (Pro Reko), Uroš Čučković (Eger), te Stefan Pješivac sa Špandauom, na čijoj klupi sjedi Kotoranin Petar Kovačević
129 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Vukčević Breša vaterpolo, Foto: Bresciawaterpolo
Nikola Vukčević Breša vaterpolo, Foto: Bresciawaterpolo
Ažurirano: 07.06.2018. 08:45h

Klupska sezona u vaterpolu se završava za vikend - od danas do subote je na programu finalni turnir Lige šampiona u Đenovi.

Uz malo sreće predstavnika je mogla da ima i Crna Gora, da Jadran Carine nije poklekao u finišu grupe B, a našu državu će u završnici predstavljati šestorica igrača i jedan trener.

Na finalnom turniru će učestvovati Mlađan Janović, Nikola Vukčević, Vjekoslav Pasković (Breša), Aleksandar Ivović (Pro Reko), Uroš Čučković (Eger), te tandem Špandaua - centar Stefan Pješivac i trener Petar Kovačević.

Pro Reko je domaćin finalnog turnira, samim tim i najveći favorit za titulu, ali sve ekipe vide svoju šansu, pa i Breša, koja je rival italijanskom gigantu u četvrtfinalu.

"Jedan od ciljeva ove sezone nam je bio da prođemo grupu u Ligi šampiona. Ostvarili smo ga i sada na F8 idemo rasterećeni, svjesni da je Reko favorit u četvrtfinalu. Po meni je Pro Reko i veliki favorit da osvoji titulu, ali mi smo spremni da se nadigravamo. Poznajemo se dobro sa Rekom, igrali smo dva finala ove sezone i iznenađenja teško može da bude", rekao je za "Vijesti" Nikola Vukčević, centar Breše.

Pored duela Pro Reka i Breše (20.30 časova), parovi četvrtfinala su još: Olimpijakos - Špandau (16), Eger - Barseloneta (17.30) i Jug - Solnok (19).

"U grupnoj fazi Lige šampiona su bile dvije grupe koje su po kvalitetu potpuno različite. U našoj grupi, Olimpijakos je bio ubjedljiv cijele sezone i jedan je od favorita za trofej, dok je Barseloneta do pred sam finiš imala samo jedan poraz. Tu smo bili i mi, Jug i Dinamo Moskva... Iz druge grupe je prošao Špandau, koji je imao zapažene rezultate, ali teško bi u jačoj konkurenciji mogao da stigne do završnice", istakao je Vukčević.

Favorit broj jedan se zna, šansu traže aktuelni prvak Evrope Solnok, Olimpijakos, Jug...

"Teško je prognozirati eventualno finale, jer će se igrati veliki broj utakmica u samo tri dana. Mnogo će zavisiti od forme pojedinaca. Na primjer, u četvrtfinalu se sastaju Jug i Solnok, timovi koji uz Reko godinama dominiraju. Biće uzbudljivo, očekujem fenomenalan vaterpolo", zaključio je Vukčević.

Bonus video: