Vladimir Gojković danas počinje trenersku karijeru

"Možda klub neće u početku moći da pravi rezultate na koje je navikao, ali i mi smo stasavali na sličan način", rekao je Gojković
118 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2012. 11:20h

Jedan od najvećih vaterpolo autoriteta, i to ne samo kod nas, čovjek koji je već sada legenda najtrofejnijeg crnogorskog sporta... Ili, jednostavnije - Vladimir Gojković.

Nastupom na Olimpijskim igrama u Londonu završio je igračku karijeru, od danas se i zvanično posvećuje svom novom poslu - trenerskom. I gdje drugo, nego u svom Jadranu.

"Ekipa je počela pripreme početkom avgusta, a ja ću danas odraditi prvi trening kao trener. Ulazim u nešto novo i moram da zaboravim na sve ono što je bilo dok sam bio igrač i da krenem praktično ispočetka, da probam da pravim jednu drugu karijeru. Vrijeme će pokazati da li će biti dobra ili ne, to niko ne može sada da zna, ali ja znam da sam spreman da se potpuno posvetim tome i to je izazov koji me već godinama privlači", kazao je bivši kapiten, a sada šef stručnog štaba Jadrana.

Mladom Novljaninu koji je svoj život posvetio vaterpolu i koji je i tokom igračke karijere, osim ogromnog znanja i vrlo izražene liderske prirode, pokazao da ima i afiniteta ka taktičkom upravljanju utakmice, od danas će svoje dojučerašnje saigrače isto tako predvoditi, ali sa klupe. Pored bazena...

"Već prošle godine smo promijenili kompletnu ekipu, a sada je tim dodatno osiromašen odlaskom još četiri igrača, tako da osim Miloša (Šćepanovića), maltene niko nije ostao od onih koji imaju iza sebe neko značajnije iskustvo. Ali šta je tu je, ostalo je dosta mladih igrača i to je u neku ruku dobro.

Možda klub neće u početku moći da pravi rezultate na koje je navikao, ali i kada je ova naša generacija ušla bila je slična situacija, došlo je do rasipanja velikog broja igrača, pa smo mi dobili šansu i stasali. Stoga se može očekivati da i sada napravimo jednu dobru generaciju. I mislim da to i treba da bude cilj, jer što više mi napravimo igrača Jadranu, to će biti i više igrača za reprezentaciju. Uzgred, što bude više igrača na reprezentativnom nivou, to je naravno i veći kvalitet za klub", zaključio je Gojković.

Novi trener Jadrana je na Olimpijskim igrama u Atini sa reprezentacijom SCG osvojio srebrnu medalju, a sa Crnom Gorom i u Pekingu i u Londonu 4. mjesto. Sa svjetskih prvenstava ima zlato iz Montreala 2005. i bronzu iz Barselone 2004, a sa šampionata Evrope dvije zlatne - u Kranju 2003. i Malagi 2008, te srebro iz Ajndhovena ove godine.

Osvajao je i zlatne medalje u Svjetskoj ligi u Beogradu 2005. i u Podgorici 2009, kao i srebrnu u Nišu 2010. U klupskim takmičenjima sa svojim matičnim klubom je osvojio sedam titula državnog prvaka, četiri nacionalna Kupa i dvije Jadranske lige.

Nacionalno prvenstvo je osvajao i sa ruskim Sintezom, sa kojim je bio i pobjednik LEN kupa 2007. godine, kao i sa Neptunom sa kojim je prošle godine osim prvaka države uzeo i trofeje Kupa i Superkupa Malte.

Galerija

Bonus video: