Zloković može da bira: Posilipo, Zvezda ili Turska

„Potrebno mi je da odmorim od reprezentacije. Oprostio se i Vladimir Gojković, a svima je jasno da Crna Gora s njim i bez njega nije ista ekipa”, jasan je Zloković
14 komentar(a)
Boris Zloković, Foto: Beta AP
Boris Zloković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.08.2012. 15:04h

Iako svi u taboru crnogorske reprezentacije potenciraju da im u ovom trenutku nije do vaterpola, da ih je neuspjeh u Londonu istrošio u svakom smislu, realnost je da moraju veoma brzo da se okrenu klupskim obavezama.

Jedan dio igrača nema klub, situacija u Pro Reku je učinila da i donedavno oni najsigurniji, Boris Zloković i Aleksandar Ivović, moraju da traže novu sredinu, jer je Reko ponudio mnogo manji novac nego što je do sada bio slučaj.

„Završio sam s Pro Rekom, pošli su gotovo svi, jer nas je napustio finansijer i sve se promijenilo. Veći dio ugovora je ispoštovan, možda je i bolje što se završilo ovako”, rekao je Zloković.

I dok je Ivović najbliži Jugu, Zloković možda i ostane u Italiji, jer je ozbiljno zagrizao Posilipo, klub za koji je crnogorski centar igrao od 2004. do 2009. godine.

Međutim, Napolitanci (za koje nastupa i Vjekoslav Pasković) nisu jedina varijanta - postoji mogućnost da Zloković na kraju ode u Crvenu zvezdu koja pravi drim-tim (na korak od Beograda je i Denis Šefik, kao i Andrija Prlainović, Filip Filipović, Slobodan Nikić i Nikola Rađen), kao i odlazak u Tursku...

„To su opcije koje imam, vidjećemo šta će biti. Posilipo je zvao, postoji interesovanje. Nije nemoguće ni da odem u Beograd ili Tursku... Igraću u nekoj lakšoj ligi, jer nisam u ovom trenutku spreman za pakleni ritam”.

„To mi odgovara, tako da imam vremena da odlučim šta dalje. Sada mi se iskreno i ne igra, samo želim da odmorim od svega, jer su nas Olimpijske igre isrcpile, željeli smo medalju i morali smo da je osvojimo”, rekao je Zloković.

U Posilipu bi tako naredne sezone mogla da bude crnogorska kolonija, jer se, pored Zlokovića, Italijani interesuju i za Nikolu Janovića.

Pitanje je, međutim, koliko je dolazak kapitena „ajkula” (takođe je igrao za Posilipo) realan, s obzirom na to da ima još godinu ugovora sa Jugom.

Potreban mi je odmor od reprezentacije

Nakon Olimpijskih igara je i bilo u vazduhu, a sada je čini se i definitivno da se i Boris Zloković oprašta od reprezentacije.

„Nisam još o tome pričao sa selektorom, ali to je ono što želim, potrebno mi je da odmorim od reprezentacije. Oprostio se i Vladimir Gojković, a svima je jasno da Crna Gora s njim i bez njega nije ista ekipa”, jasan je Zloković.

Medalja na Olimpijskim igrama je izmakla za dlaku, razočaranje ogromno.

„Ovo je bila posljednja šansa jedne generacije i zaista imamo za čim da žalimo. Jednostavno, tu utakmicu protiv Srbije smo morali da dobijemo”, kazao je Zloković.

Bonus video: