Jadran odustao od Evrolige

Rok za prijave ekipa u Evroligi je bio početak avgusta, a aktuelni osvajač duple krune u nacionalnom prvenstvu to nije učinio.
2 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.08.2012. 08:55h

Iako je kao prvak Crne Gore izborio pravo direktnog plasmana u Evroligu, hercegnovski Jadran, kao i još nekoliko ekipa iz Hrvatske i Italije, neće ove godine nastupiti u najjačem klupskom takmičenju.

Međutim za razliku od Pro Reka, Primorja i ostalih, razlog neučešća u vaterpolo Evroligi ekipi sa Škvera je katastrofalna finansijska situacija i posljedice koje proizilaze iz te činjenice.

"Još na početku ljeta mi smo konstatovali da ove godine možemo sastaviti samo ekipu čiji je krajnji domet nastup u Evro kupu, nekadašnjem LEN Kupu i zbog toga smo i uputili zahtjev Vaterpolo savezu da nam obezbijedi mjesto u tom takmičenju. Njihov posljednji odgovor je bio da je to teško ostvarivo, ali mi čekamo još i definitivni rasplet te situacije", kazao je za “Vijesti” sportski direktor Jadrana Miloš Mračević.

Rok za prijave ekipa u Evroligi je bio početak avgusta, a aktuelni osvajač duple krune u nacionalnom prvenstvu to nije učinio.

"Naši su i finansijski i takmičarski limiti ove godine Evro kup, jer u Evroligi se takmiči 24 ekipe, što znači da je to mnogo više utakmica i to je vrlo skupo. Putovanja su nešto što mi vrlo teško finansijski možemo da ispratimo, a ekipa nam je u takvom sastavu da praktično ne možemo ništa da učinimo u takvoj takmičarskoj konkurenciji. Ukoliko Savez ne uspije da nam obezbijedi mjesto u Evro kupu mi nećemo nastupiti ni u Evroligi, jer to ne bi bilo dobro ni za klub ni za mlade igrače koji čine našu ekipu", kazao je Mračević.

On je dodao da je plan Jadrana da aplicira za organizovanje kavalifikacionog turnira Evro kupa.

"Ukoliko dobijemo mogućnost da igramo u Evro kupu, mi ćemo aplicirati za organizaciju prvog kvalifikacionog turnira koji je na programu od šestog do devetog oktobra i smatram da bi smo, s obzirom na činjenicu da imamo novi bazen, tu organizaciju i dobili. To bi bilo mnogo jeftinije za nas nego nastup u Evroligi, a i mogli bismo da postignemo dobar rezultat", zaključio je Mračević.

Podsjetimo da je ekipa Jadrana na kraju sezone ostala bez trenera Ivice Tucka, na čije je mjesto došao Vladimir Gojković koji poslije Olimpijskih igara završava igračku karijeru, ali i bez igrača Subotića, Premuša, Beltramea, Krizmana i najvjerovatnije Luke Sekulića, koji je u pregovorima sa grčkim Olimipijakosom i sa jednim italijanskim klubom.

Po našim informacijama, ni dva kotorska kluba Primorac i Kataro nisu još predali spiskove ekipa za nastup u evropskim takmičenjima.

Bonus video: