Predrag Jokić u Partizanu!

Jokić je sa "crno-bijelima" dogovorio jednogodišnju saradnju, iako je tokom ljeta sve vrijeme bila najrealnija opcija da ostane u Budvi...
212 pregleda 16 komentar(a)
Jokić, Foto: Boris Pejović
Jokić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2012. 10:28h

Nakon dvije godine igranja u Budvi, Predrag Jokić je napustio crnogorski klupski vaterpolo - iskusni bek naše reprezentacije će naredne sezone igrati za Partizan.

Jokić je sa "crno-bijelima" dogovorio jednogodišnju saradnju, iako je tokom ljeta sve vrijeme bila najrealnija opcija da ostane u Budvi...

"Bio sam najbliže da nastavim s Budvom, ali je u posljednjem trenutku stigla ponuda Partizana i odlučio sam da je prihvatim. Smatram da sam napravio pravi izbor, jer idem u veliki klub, svi znamo šta znači Partizan u vaterpolo okvirima. A i mnogo je važno što sam završio sve prije početka Olimpijskih igara", rekao je Jokić.

Nekadašnji član Jadrana i Pro Reka vjeruje da sa Partizanom može da napadne evropsku titulu.

"Mislim da imamo veoma dobru ekipu i da možemo da igramo važnu ulogu u Evroligi. Ambicije su nam porasle kada je Pro Reko odustao od ovog takmičenja. Sigurno da sada mnogi vide šansu da se bori za evropski tron", kazao je Jokić.

Jokić je sa Budvom prethodne dvije sezone osvojio titulu i Kup (dupla kruna u sezoni 2010/2011). Sa velikanom iz Beograda, koji ima sedam titula prvaka Evrope, apetiti su još veći.

"U Partizanu se uvijek traže trofeji, to je jasno", istakao je 29-godišnji Jokić.

Tako će od naredne sezone crnogorska kolonija na Banjici biti još brojnija. Tačnije, Jokić je šesti igrač iz Crne Gore koji će nositi kapicu Partizana - tamo su još „ajkule” Aleksandar Radović, Gavril Subotić, Uroš Čučković i Nemanja Vico, kao i Dušan Mandić, Kotoranin koji nastupa za reprezentaciju Srbije.

Na klupi "crno-bijelih" će od naredne sezone biti čuveni Vladimir Vujasinović, koji je zamijenio drugu legendu - Igora Milanovića.

Što se tiče Budve, i dalje nije poznato u kakvom će sastavu nastupiti naredne sezone. Klub su već napustili Damjan Danilović i Petar Trbojević, a još je nejasna budućnost Milana Tičića, Nikole Vukčevića i Darka Brguljana.

Bonus video: