Gabrijele Volpi napustio Pro Reko

Odluka je motivisana nedavnim događajima oko Superlige odnosno odlukom LEN-a da kaznama zastraži klubove i na taj način spriječi organizaciju tog takmičenja
2 komentar(a)
Gabrijele Volpi, Foto: Ilsecoloxix.it
Gabrijele Volpi, Foto: Ilsecoloxix.it
Ažurirano: 15.07.2012. 11:27h

Pro Reko je godinama bio tim u koji su dolazili najbolji vaterpolisti svijeta.

To će sada, po svoj prilici, postati dio istorije, pošto je italijanski biznismen Gabrijele Volpi odlučio da napusti klub, a njegova holandska fondacija "Social Sport“ više neće učestvovati u finansiranju.

Istovremeno, njegovi sinovi Simon i Mateo podnijeli su ostavku na mjesto predsjednika odnosno podpredsjednika aktuelnog šampiona Evrope, piše italijanska "Lastampa“.

Ova informacija objavljena je na zvaničnom sajtu Pro Reka, a motivisana je nedavnim događajima oko Superlige odnosno odlukom LEN-a da kaznama zastraži klubove i na taj način spriječi organizaciju tog takmičenja.

"Gabrijele Volpi više neće biti počasni predsjednik Pro Reka, a njegovi sinovi Simon i Mateo su napustili funkcije predsjednika odnosno potpredsjendika kluba. Odluka stupa na snagu odmah i neopoziva je. Gabrijele i njegova porodica su napravili ovu bolnu odluku zbog razočarenja nastalih posljednjih godina, posebno od strane LEN-a i FIN (Italijanske vaterpolo federacije). Mi želimo sve najbolje za Pro Reko u budućnosti“, stoji u saopštenju koje su potpisali Gabrijele, Simon i Mateo Volpi.

Bonus video: