Drašković: Nisam ovo očekivao

Drašković je bio na širem spisku i kod bivšeg selektora Petra Porobića, potom je taj trend nastavljen i kod Perovića, ali nikada nije bio u užem izboru za odlazak na veliko takmičenje
112 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Drašković, Foto: Vesko Belojević
Dragan Drašković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.07.2012. 08:58h

Prije tri sezone se s Primorcem popeo na krov Evrope, 2010. je sa istim timom igrao novo finale Evrolige, ali je nakon godina dokazivanja konačno dobio šansu i da pokaže sve što može u reprezentaciji - Dragan Drašković je najveće iznenađenje na konačnom spisku selektora vaterpolo reprezentacije Ranka Perovića za Olimpijske igre u Londonu.

Drašković je bio na širem spisku i kod bivšeg selektora Petra Porobića, potom je taj trend nastavljen i kod Perovića, ali nikada nije bio u užem izboru za odlazak na veliko takmičenje.

Sada je, međutim, sve došlo na svoje mjesto, spreman je da prihvati izazov, jer je u pitanju igrač koji bi u budućnosti (u septembru puni 24 godine) trebalo da bude jedan od nosilaca igre "ajkula".

"Ovo je san. I ja sam, kao i svaki sportista, sanjao da nastupim na Olimpijskim igrama, jer su one vrhunac karijere. Vrijedno sam radio, želio da se dokažem i nagrada je došla. Daću sve od sebe da pokažem da sam zaslužio mjesto u reprezentaciji", rekao je Drašković.

Dosadašnji član italijanske Ćivitavekje (tamo je odigrao prethodnu sezonu zajedno sa Denisom Šefikom) priznaje i da je ulazak u 13 odabranih za London došao pomalo neočekivano.

"Znao sam da moram da se dokazujem i, iskreno, nisam očekivao da budem izabran. Nadao sam se da to može da se desi, ali se nisam opterećivao, već sam se od prvog dana priprema fokusirao isključivo na trening, nisam se opterećivao bilo čime što je moglo da me poremeti da dam sve od sebe u svakom trenutku", kazao je Drašković.

Ulaskom u prvi tim, ipak, nije ispunio cilj, jer ekipu čekaju iskušenja na Olimpijskim igrama. Sada želi da uđe u istoriju - da bude dio ekipe koja će Crnoj Gori donijeti medalju sa najmasovnijeg takmičenja.

"Imamo još više od dvije sedmice priprema, nema stajanja, jer svi želimo da se dokažemo i da se spremimo najbolje što možemo za London. Čeka nas težak zadatak, jer i ostale reprezentacije žele isto, ali se uzdam u kvalitet i atmosferu koju imamo, a ona je zaista na visokom nivou".

Nakon što je objavljen konačan spisak odmah se otvorila dilema - da li Crna Gora ima snage da u Londonu bilježi velike rezultate sa samo jednim pravim centrom u sastavu (Borisom Zlokovićem).

"Čijenica da idemo samo s jednim sidrašem će uticati na promjenu koncepcije u igri. To je odluka selektora, a na nama igračima je da svaki zadatak na bilo kojoj poziciji odradimo najbolje što možemo", zaključio je Drašković.

Završena saradnja sa Ćivitavekjom

Dragan Drašković je prošlog ljeta napustio matični Primorac, koji se „davio” u finansijskim problemima i pojačao italijansku Ćivitavekju. S klubom iz okoline Rima je potpisao jednogošnji ugovor, a za sada je samo izvjesno da naredne sezone neće igrati za italijanski sastav.

"Italijani su sve dogovore ispoštovali, ali sigurno se ne vraćam tamo. U ovom trenutku ne znam gdje ću nastaviti karijeru, ali sada najmanje i razmišljam o tome. Fokusiran sam samo na pripreme reprezentacije i na Olimpijske igre koje sljede", rekao je Drašković.

Kao i svako dijete Primorca, žali što je morao da napusti Kotor.

"Ostaje žal za Primorcem, nije mi se išlo. Zaista smo imali sjajan tim, atmosferu, rezultate i šteta što je sve to moralo da nestane. Ono što se desilo na kraju s igračima nije bilo dobro", kazao je Drašković.

Bonus video: