Crnogorski vaterpolisti savladali Mađarsku i osvojili turnir u Kozenci

Najbolji u crnogorskom timu je bio Aleksandar Ivović sa četiri gola a Aleksandar Radović je postigao tri
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2012. 19:10h

I bez standardnih Borisa Zlokovića, Vladimira Gojkovića i Predraga Jokića, crnogorski vaterpolisti su savladali Mađarsku u finalu i osvojili turnir "Osam nacija" u Kozenci.

"Ajkule" su pobijedile sa 10:8 i turnir završile bez poraza - sa četiri trijumfa i remijem.

Tim Ranka Perovića je poveo sa 3:0 na startu, potom je u dva navrata bilo neriješeno (3:3, 5:5), ali je u finišu dodao gas i matirao trostrukog olimpijskog šampiona šampiona.

Mađari su pred sam kraj smanjili na 9:8 (gol Petera Biroša), imali su i napad s igračem više za izjednačenje, ali je sve dileme oko pobjednika otklonio Aleksandar Ivović...

"Sve ekipe su bile u praktično istom stanju na ovom turniru, forma nije prava, ali je dobro što smo nastavili s dobrim rezultatima. Pobjede mogu samo da pozitivno utiču na samopouzdanje. Ne možemo da pričamo o igri, jer smo još daleko od nivoa koji želimo, u svakom meču je bilo mnogo više duela nego plivanja", rekao je Ivović za "Vijesti".

Najbolji u crnogorskom timu bio je upravo Ivović sa četiri gola, Aleksandar Radović je postigao tri, dok su se po jednom upisali Nikola Vukčević, Draško Brguljan i Dragan Drašković.

Pored već pomenutih Zlokovića, Gojkovića i Jokića, Perović je u posljednjem meču na turniru odmorio i Zdravka Radića i Dejana Lazovića.

Crnogorski vaterpolisti se sjutra vraćaju kući, u utorak imaju slobodan dan, a već u srijedu kreću ka Dablinu, gdje će od 5. do 8. jula učestvovati na turniru zajedno sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom i Velikom Britanijom.

Crna Gora - Mađarska 10:8 (3:2, 2:2, 4:3, 1:1)

Kozenca - Olimpijski bazen. Gledalaca: 600. Sudije: Margeta (Slovenija), Kaputi (Italija). Igrač više: Crna Gora 8 (5), Mađarska 9 (4).

Crna Gora: Šefik, Brguljan 1, Pasković, Petrović, Vukčević 1, Radović 3, M. Janović, N. Janović, Ivović 4, Klikovac, Tičić, Drašković 1, Šćepanović.

Mađarska: Bakša, T. Varga 1, Madaraš 2, De. Varga, Kašaš, Hošnjanski 2, Sivoš 1, Da. Varga, Biroš 1, Štajnmec, Harai 1, Seči.

Bonus video: