Crna Gora bolja od Srbije u Kozenci, sjutra u finalu sa Mađarskom

Crna Gora nije imala problema protiv oslabljene Srbije (nastupila bez Vanje Udovičića i Duška Pijetlovića), pa je već nakon prvih osam minuta meč bio riješen...
75 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti, Foto: Www.ottonazionipn.com
Vaterpolisti, Foto: Www.ottonazionipn.com
Ažurirano: 30.06.2012. 20:43h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija se plasirala u finale turnira "Osam nacija" u Kozenci.

"Ajkule" su u polufinalu savladale Srbiju sa 12:8 i sjutra će za trofej igrati sa Mađarskom (18.30 časova) koja je u drugom polufinalu bila bolja od Italije (10:7).

Crna Gora nije imala problema protiv oslabljene Srbije (nastupila bez Vanje Udovičića i Duška Pijetlovića), pa je već nakon prvih osam minuta meč bio riješen - naš tim je poveo 4:0, kasnije je bilo i 6:1, 7:2...

Najveću prednosti ekipa Ranka Perovića je imala početkom posljednje četvrtine kada je golom Mlađana Janović povela sa 11:5.

"Prve dvije četvrtine su bile odlične, mogu da budem zadovoljan, iako ovo i nije pravo izdanje Srbije, koja je nekompletna. U principu, svaka jača provjera na ovom turniru je dobrodošla. Zato mi je i drago što u finalu igramo sa Mađarskom, želim da se u ovom trenutku oprobamo i sa njima", rekao je Perović za "Vijesti".

Najefikasniji u Crnoj Gori bio je Vladimir Gojković sa tri gola, po dva puta su se upisali Aleksandar Ivović i Aleksandar Radović.

Istakli su se i Mlađan i Nikola Janović, Vjekoslav Pasković, Draško Brguljan i Boris Zloković koji su pogađali po jednom...

Ovo je treći trijumf Crne Gore na turniru, nakon što je bila bolja od Grčke i Australije.

Aktuelni vicešampion Evrope je i remizirao sa Italijom...

Crna Gora – Srbija 12:8 (4:1, 3:2, 3:2, 2:3)

Kozenca - Olimpijski bazen. Gledalaca: 600. Sudije: Kaputi (Italija), Balfanbajev (Kazahstan). Igrač više: Crna Gora 8 (4), Srbija 12 (5). Peterci: Crna Gora 1 (1), Srbija 1 (1).

Crna Gora: Radić, Brguljan 1, Pasković 1, Petrović, Vukčević, Radović 2, M. Janović 1, N. Janović 1 (1), Ivović 2, Zloković 1, Gojković 3, Jokić, Šćepanović.

Srbija: Soro, A. Šaponjić, Gocić, Eškert, Ćuk 1, Mandić 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen, Filipović 3, Prlainović 2 (1), Mitrović, L. Šaponjić.

Bonus video: