Mladi vaterpolisti Katara drugi na međunarodnom turniru u Italiji

Kataro je do srebrne medalje u Linjano Sabjadoru došao uz skor od 13 pobjeda i jednog poraza.
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 16:10h

Dječaci Vaterpolo akademije Kataro (rođeni 1992. i mlađi) osvojili su odlično drugo mjesto na međunarodnom turniru Haba Waba u italijanskom gradu Linjano Sabjadoro, koji se smatra nezvaničnim prvenstvom svijeta za ovaj uzrast.

Ekipa koju predvode Željko Vičević i legendarni Veljko Uskoković, jedini poraz na turniru, u konkurenciji 92 ekipe, doživjeli su u finalu, od Posilipa iz Napulja 6:5.

Posilipo je pobjedu osigurao kada je poveo 5:1, da bi Kataro do kraja, ipak, uspio da meč učini neizvjesnim. Najefikasniji u finalu bio je mlađani Dragan Marković sa četiri gola.

Kataro je do srebrne medalje došao uz skor od 13 pobjeda i jednog poraza.

Mladi kotorski sastav, koji je dokazao da se sa njim kvalitetno radi i da ima perspektivu, u grupi je redom savladao Kataniju (5:4), Šarks Torino (16:1), Savonu (7:4), Levante (9:0), Junajted VP klub (7:4), Grotaferatu (12:1), Marselj (5:2), Trst (8:5).

U prvoj rundi eliminacija je savladana Latina Lupeti (11:3), u šesnaestini finala Vuljagmeni (7:4), u osmini finala Kvinto (6:2), u četvrtfinalu Salerno (5:4), a polufinalu mađarski Aligator (5:4).

Za ekipu Katara, koja je ubjedljivo osvojila titulu prvaka Crne Gore u pionirskoj konkurenciji, u Linjano Sabjadoru su osvojili Samir Spahić, Jovan Pržica, Andrija Sužnjević, Dragan Marković, Marko Mršić, Mlađan Gopčevic, Filip Jašovic, Igor Uskoković, Miroslav Perković, Božidar Vuksanović, Milan Cvijović, Danilo Nikaljević, Petar Gopčević, Andrija Jablan, Nikola Božović i Nikola Blečić.

Bonus video: