Nema ništa od vaterpolo Superlige

Izraženo je zadovoljstvo što je LEN napravila takmičarski model koji klubovima obezbjeđuje više utakmica, bolje uslove, mogućnost da imaju veću finansijsku korist
1 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.06.2012. 10:16h

U Zagrebu je održan sastanak većine klubova koji su u martu u Rijeci sklopili dogovor o osnivanju Superlige.

Odlučeno je da se od ovog takmičenja odustane, poslije odluke LEN da promijeni sistem evropskih klupskih nadmetanja i pokrene Ligu šampiona sa 24 i Kup Evrope sa 20 klubova, piše “Sportski žurnal”.

Izraženo je zadovoljstvo što je LEN napravila takmičarski model koji klubovima obezbjeđuje više utakmica, bolje uslove, mogućnost da imaju veću finansijsku korist.

Ocijenjeno je da je to pobjeda svih koji su se uključili u osnivanje Superlige, zarad zanimljivijih takmičenja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 11 od 14 klubova potpisnika sporazuma o pokretanju Superlige, izostali su Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina.

Predstavnici 11 prisutnih (Pro Reko, Vašaš, Eger, Seged, Jug, Mladost, Primorje, Jadran, Primorac, Budva, Barseloneta) osnovali su Udruženje evropskih klubova, koje će se baviti razvojem vaterpola i saradnjom LEN.

U Udruženju nema srpskih klubova, s obzirom da nisu prisustvovali sastanku, ali nova organizacija je otvorena za sve koji su zainteresovani da učestvuju u njenom radu.

Bonus video: