Perović precrtao Danilovića i Darka Brguljana

"Damjan je već dvije sedmice bolestan, pa je i samim tim u zaostatku u odnosu na ostale. Isto se odnosi i na Darka", istakao selektor Crne Gore
0 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.06.2012. 07:58h

Crnogorski vaterpolisti su jučerašnjim prijepodnevnim treningom završili boravak u Mariboru, a nakon dva dana odmora se vraćaju u bazen.

Opet je lokacija, naravno, Budva, s tim što će od utorka selektor Ranko Perović na treninzima da radi sa 20 umjesto 22 igrača koliko ih je bilo od prvog dana priprema.

Perović je, naime, već počeo da krati širi spisak, a prvi koji su precrtani tokom priprema za Olimpijske igre su Damjan Danilović i Darko Brguljan.

Tandem koji je prošle sezone nastupao za Budvu (Danilović je već prešao u italijansku Akvakjaru, nije sigurno ni da ostaje Brguljan) je u Mariboru završio reprezentativnu akciju za ovo ljeto...

"Damjan je već dvije sedmice bolestan, pa je i samim tim u zaostatku u odnosu na ostale. Isto se odnosi i na Darka, trenutno su ostali ispred njih kada je fizička sprema u pitanju i oni više neće biti s nama na pripremama ovog ljeta", rekao je selektor "ajkula”.

Odlazak u Maribor je bio pun pogodak, tvrdi Perović.

"Odradili smo sve što smo zamislili, ovdje smo zaista imali odlične uslove za rad, kao i neophodnu tišinu. Imali smo i malih problema s povredama, konkretno Antonio Petrović i Vladimir Gojković, ali to je za ovu fazu potpuno normalno. Ipak, one nisu teže prirode, nema razloga da brinemo, sve je u redu", kazao je Perović.

Po povratku u Budvu treninzi će biti valjda interesantniji igračima nego ovi u Mariboru, kada se radilo isključivo na kondiciji.

"Ajkule” će od utorka da sparinguju sa Amerikancima, a potom ih čekaju i međunarodni turniri u italijanskoj Kozenci i Dablinu, koji će biti posljednja provjera pred Olimpijske igre.

Nakon Dablina, vaterpolisti će se preseliti u Podgoricu na završnu fazu priprema.

"Pripreme nisu nimalo lake, ali svi smo svjesni šta nas čeka u Londonu, znamo da ne smijemo da se žalimo i da moramo žestoko da radimo. Olimpijske igre su veliki motiv za sve igrače i nemam ni najmanju dilemu da ćemo olimpijski turnir dočekati potpuno spremni", poručio je bivši trener Primorca.

Bonus video: