Zloković: Sanjam medalju u Londonu

"Ajkule" se juče okupile u Budvi, gdje će trenirati do 9. juna nakon čega idu za Maribor...
66 pregleda 12 komentar(a)
Zloković, Foto: FONET/EPA
Zloković, Foto: FONET/EPA
Ažurirano: 05.06.2012. 08:28h

Kratkom odmoru je došao kraj, crnogorski vaterpolisti su krenuli u žestok rad, pa se može reći da je operacija London zvanično počela juče ujutru na okupljanju u Budvi.

Selektor Ranko Perović je za početnu fazu priprema pozvao 22 igrača, a „ajkule” će u Budvi da treniraju do 9. juna, nakon čega će u malo hladnije krajeve - od 10. do 16. juna će boraviti u Mariboru.

Naravno, motiva nikom ne fali, pred Olimpijske igre i ne bi smjelo da bude drugačije...

"Svi smo jedva čekali da krenemo s pripremama. Tačno je da smo imali napornu sezonu u klubovima, ali smo takođe dobili i dosta vremena za odmor, tako da smo potpuno spremni da od prvog dana krenemo sa jakim tempom rada", rekao je centar crnogorske reprezentacije Boris Zloković.

U vaterpolo sportu se praktično i ne pamti da je ljeto bilo ovako organizovano i da su Olimpijske igre jedino veliko takmičenje. Poznato je da se ove godine Evropsko prvenstvo održalo u januaru upravo iz razloga da bi reprezentacije imale više vremena da se posvete najmasovnijem svjetskom takmičenju.

"I to je pun pogodak, jer nije lako za kratko vrijeme odigrati dva velika turnira, pogotovo je teško tempirati formu. Mislim i da je našoj reprezentaciji to veliki plus. Da i ne pominjem što smo prvi put poslije dugog niza godina imali malo više vremena za odmor od klupske sezone", kaže Zloković.

A od 29. jula do 12. avgusta počinje bitka za medalju na Olimpijskim igrama - Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Mađarskom, SAD, Rumunijom i Valikom Britanijom.

"Mislim da će ove Olimpijske igre da budu daleko najneizvjesnije nego prethodne tri, četiri. Veliki broj ekipa konkuriše za medalju, svi vide šansu, a pored evropskih reprezentacija, tu su i uvijek neugodni Australijanci i Amerikanci...", ističe jedan od najboljih sidraša na planeti.

Konkurencija je, dakle, paklena, ali ciljevi se ne mijenjaju - Crna Gora u Londonu napada medalju.

"Ovo su za veliki broj igrača naše reprezentacije možda i posljednje Olimpijske igre i jasno je da su kruna generacije. Shodno kvalitetu, naše ambicije su velike, a i meni lično jedino medalja s Olimpijskih igara nedostaje kada su velika takmičenja u pitanju. Ostaje nam da se dobro spremimo, a dokazali smo odavno da možemo sa svima da se nosimo i da imamo snagu da velike rezultate", zaključio je Zloković.

Na prvom okupljanju nije bilo Draška Brguljana zbog privatnih obaveza, ali se on sinoć priključio sastavu. Ekipi će se tek u Mariboru priključiti Filip Klikovac, član ruskog Šturma kojem i dalje traje prvenstvo.

Odlična sezona u Reku

Boris Zloković i Aleksandar Ivović, članovi Pro Reka, nisu mogli da požele bolju sezonu.

Tandem crnogorskih asova u Đenovi je osvoji sve što je mogao da se osvoji - Evroligu, Jadransku ligu, te prvenstvo i Kup Italije.

"Svi u Reku su zadovoljni sezonom, pogotovo što smo vratili trofej evropskog prvaka. Osjećala se velika tenzija u klubu, jednostavno smo morali da osvojimo titulu", rekao je Zloković.

Bivši centar Jadrana i Posilipa ostaje i naredne sezone član najbogatijeg evropskog kluba.

"Imam ugovor još godinu, kao i Ivović. Ostajem u Pro Reku, poslije ćemo vidjeti šta će biti", istakao je Zloković.

Bonus video: