Damjan Danilović u Akvakjari

"Drago mi je što sam riješio ovo pitanje i prije početka ljeta, jer bi kasnije sve bilo teže", kazao je Danilović
200 pregleda 0 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.06.2012. 12:33h

Damjan Danilović nakon četiri godine u Budvi napušta crnogorski klupski vaterpolo, a nova destinacija je Italija – ljevoruki bombarder karijeru nastavlja u Akvakjari iz Napulja sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Zadovoljan sam onim što mi je ponuđeno i što karijeru nastavljam u Italiji. Žao mi je što napuštam Budvu, a posebno što se od tog kluba nisam oprostio trofejom. Tačnije, ostaje žal za duplom krunom, ali šta da se radi", rekao je Danilović i prisjetio se poraza od Jadrana u finalima Kupa i prvenstva Crne Gore.

Potencijalnom crnogorskom reprezentativcu ovo nije prvi put da ide u inostranstvo – u sezoni 2007/08. je bio član Marseja kada je, zajedno sa Mlađanom Janovićem, bio prvak Francuske. Karijeru je počeo u Primorcu, a prije odlaska u Marsej je igrao i u Jadranu...

"Drago mi je što sam riješio ovo pitanje i prije početka ljeta, jer bi kasnije sve bilo teže. Žao mi je što je situacija u crnogorskom klupskom vaterpolu ovako loša, ali se nadam da ću dobiti sve što mi se duguje u Budvi", kazao je Danilović.

Akvakjara je prethodnu sezonu u Italiji završila na 5. mjestu nakon što je bila bolja od Boljaska sa 2:0 u pobjedama. Prethodno je u borbi za polufinale eliminisana od gradskog rivala Posilipa – tim za koji nastupa Vjekoslav Pasković je slavio sa 2:1 u seriji, prije nego je sačekao nedodirljivi Pro Reko.

Budući Danilovićev tim nema zvijezda, a ponajbolji igrači prošle sezone su bili hrvatski golman Miro Kačić i njegov zemljak Antonio Petković.

U sastavu su takođe i bivši italijanski reprezentativci Fabio Benćivenga i Andrea Skoti Galeta.

Bonus video: