DOBILI STO HILJADA

EPCG i VPSCG produžili saradnju

Ugovor vrijedan sto hiljada eura potpisali izvršni direktor Elektroprivrede Enriko Malerba i potpredsjednik Upravnog odbora VPSCG Aleksandar Tičić. EPCG i VPSCG sarađuju od juna 2008.
0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.05.2012. 13:09h

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) produžila je danas sponzorski ugovor sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore (VPCG) vrijedan 100 hiljada EUR.

Ugovor o jednogodišnjem generalnom sponzorstvu, potpisali su izvršni direktor kompanije Enriko Malerba i potpredsjednik Upravnog odbora VPSCG Aleksandar Tičić.

EPCG i VPSCG sarađuju od juna 2008. godine.

Malerba je kazao da je u Italiji i Crnoj Gori vaterpolo „jedan od glavnih motiva nacionalne časti i ponosa”.

On je podsjetio da je Italija bila olimpijski pobjednik i da je zvanični prvak svijeta, a Crna Gora ove godine igrala finale Evropskog prvenstva.

„Zadovoljan sam što postoji ovakav vid veze između EPCG i VPSCG, jer u njemu vidim malo italijanskog duha. EPCG i VPSCG su dvije važne realnosti Crne Gore, koje imaju svoj autoritet i koje su postigle velike rezultate i dale nam zajedničko zadovoljstvo”, kazao je Malerba nakon potpisivanja ugovora.

On je kazao da je posebno zadovoljan što su obje selekcije učesnici Olimpijskih igara u Londonu.

„Sa sportskim i olimpijskim duhom krećemo za London. Mi u London idemo sa ubjeđenjem da će se se naša olimpijska lampa i tamo upaliti i da ćemo daleko svijetliti”, kazao je Malerba.

Tičić je podsjetio da je crnogorska reprezentacija tokom saradnje sa EPCG bila prvak Evrope, osvajač Svjetske lige i finalista Evropskog prvenstva.

„Zadovoljni smo saradnjom i sponzorskim ugovorom, u vremenu ekonomske krize puno će nam značiti za pripreme za Olimpijske igre. Najbolji veoma uspješno sarađuju. Vaterpolo najtrofejniji crnogorski savez, a EPCG je jedna od najboljih kompanija”, rekao je Tičić.

On je ubijeđen da će uspješna saradnja biti nastavljena i biti krunisana medaljom u Londonu.

„Najviše bih volio da u finalu igramo sa Italijom, kako bi bili zadovoljni mi i Malerba”, zaključio je Tičić.

Selektor Ranko Perović zahvalio se sponzoru na pomoći da na pravi način odrade pripreme za OI.

„Javnost od nas očekuje da uđemo u borbu za medalju, što i mi svjesni kvaliteta očekujemo. Nadam se da ćemo uz saradnju i jedan dio sportskog uspjeha prenijeti na naše sponzore i da se zajedno radujemo uspjehu u Londonu”, rekao je Perović.

On je podsjetio da pripreme za Olimpijske igre počinju 4. juna u Budvi.

„Biće teško i naporno, jer shodno rezultatu koji želimo, moramo se pripremiti. Konkurencija u Londonu je teška jer šest ekipa pretenduje na medalju. Moramo mnogo da radimo i budemo skoncentrisani ukoliko želimio rezultat”, rekao je Perović.

On je istakao da je medalja cilj ove generacije, navodeći da sve zavisi od Crne Gore i da ukoliko bude „prava” može sa svima da igra.

Vaterpolista Vjekoslav Pasković kazao je da mu je drago što je produžena saradnja sa EPCG.

„Na nama je da odradimo pripreme na pravi način. Igre su san svakog sportiste, svi žele da se na pravi način i u najboljem svjetlu predstave. Daćemo sve od sebe da odradimo na pravi način”, rekao je Pasković.