I Sekulić napušta Škver?

"Dugovanja su velika, to sada već prelazi i nivo cijele jedne sezone i ukoliko se to ne reguliše, ali ne samo obećanjima već konkretnim potezima, biću prinuđen da promijenim sredinu"
3 komentar(a)
Sekulić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Sekulić, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 25.05.2012. 12:59h

Već su otišli najtalentovaniji crnogorski vaterpolista Gavril Subotić, trofejni trener Ivica Tucak i dva Riječanina - prvi centar Danijel Premuš i Marin Beltrame. Sada odlazak najavljuje i momak koji je ponikao na Škveru, Luka Sekulić.

"Sačekaću još nekoliko dana da vidim kako se razvija situacija, a onda ću, ako se nešto radikalno ne promijeni, intezivirati aktivnosti na traženju angažmana u nekom drugom klubu", rekao je 25-godišnji Sekulić za „Vijesti”.

Ljevoruki napadač, koji je na širem spisku reprezentacije i prethodnih dana je bio na pripremama u Kotoru sa ostalim izabranicima Ranka Perovića, ističe da već postoje neki kontakti.

"To su uglavnom klubovi iz inostranstva, ali za sada još nije bilo nekih ozbiljnih razgovora, već najava da su zainteresovani za moje usluge. Zaista bih najviše volio da se stanje u Jadranu sredi i da se stvore uslovi da ostanem u svom matičnom klubu, gdje sam već osam godina u prvom timu. Međutim, dugovanja su velika, to sada već prelazi i nivo cijele jedne sezone i ukoliko se to ne reguliše, ali ne samo obećanjima već konkretnim potezima, biću prinuđen da promijenim sredinu".

Sekulić najavljuje da će se sljedećih dana znati malo preciznije kakva je sudbina ekipe sa Švera u predstojećoj sezoni.

"Postoje neke naznake da se materijalna situacija može malo poboljšati, ali sve je to, zasada, samo u najavama. Mora se sačekati da se vidi šta će tačno biti, da li će se isplatiti dugovanja, kojom dinamikom i slično. Međutim, i ako se to sredi, onda je pitanje kakav će biti sastav. Prelazni rok jeste dugačak, ali iz ekipe su, pored trenera Tucka, već otišli Premuš, Beltrame i Subotić, a mislim da će i treći Riječanin Ivan Krizman otići. Dakle, bez obzira na emocije koje me vežu za Jadran, ako ekipa ne bude na nekom određenom nivou, teško da mogu da kažem da ću drage volje da ostanem. Ja sam, ipak, u godinama kada moram već da razmišljam o pravljenju stabilne karijere", zaključio je Sekulić.

Kako nezvanično saznajemo, do kraja sljedeće sedmice trebalo bi da se zna da li će se finansijska situacija u Jadranu promijeniti i da li će se stvoriti uslovi za početak isplate dugova, koji je narastao na više od pola milona eura u posljednje tri godine otkada Jadran nema generalnog sponzora.

Bonus video: