Subotić prelazi u Partizan

Gavril, sin Vasa Subotića, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, u protekloj sezoni je nagovijestio veliki talenat, posebno u Jadranskoj ligi i Evroligi.
91 pregleda 4 komentar(a)
Subotić, Foto: Radoje Milić
Subotić, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 19.05.2012. 17:15h

Još jedan veliki crnogorski vaterpolo talenat seli se u Partizan – kako javljaju srpski mediji, novi član „crno-bijelih“ je 16-godišnji Gavril Subotić, dijete Jadrana iz Herceg Novog, kluba iz kojeg je nedavno saopšteno da se nalazi u velikim finansijskim problemima.

Gavril, sin Vasa Subotića, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, u protekloj sezoni je nagovijestio veliki talenat, posebno u Jadranskoj ligi i Evroligi.

"Takav talenat sam samo video još kod Borisa Zlokovića i Andrije Prlainovića. Međutim, da bi se od talenta napravio igrač potreban je i veliki rad. Gajo je na dobrom putu da to postigne, jer dosta radi na treninzima i na utakmicama, hoće da posluša sugestije, ali ima i dovoljno hrabrosti da sam donese odluku tokom igre. Tako da ima ogromnih šansi da svoj talenat i materijalizuje", izjavio je svojevremeno za “Vijesti” Vladimir Gojković govoreći o mladom Subotiću.

Podsjećanja radi, Jadran je napustili Danijel Premuš i Marin Beltrame.

Kako piše Sportski žurnal, Jadran još uvijek nema zvanični stav, ni potvrdu ili demant informacije, a moguće je da će se oglasiti poslije praznika, odnosno Dana nezavisnosti.

“Ko ne bi želio da Subotić igra u njegovom klubu. Ne znam da li je bilo kontakata između čelnika Partizana i Gavrila, ali znam da je on ponikao u Jadranu, da ima ugovor sa nama i da će svaka zainteresovana strana morati da sjedne za sto sa nama i pregovora ukoliko želi da dovede Subotića u svoje redove. Za sada nas niko nije kontaktirao”, kazao je prije dva dana za “Dan” Boro Mračević, direktor Jadrana i napomenuo da bi narednih dana trebalo da bude potpisan sporazum između Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i VS Srbije koji bi garantovao da igrači iz klubova članova jednog Saveza ne mogu preći u drugi bez prethodnog dogovora između klubova.

Podsjećanja radi, mnogo prašine se diglo 2006. godine oko prelaska Andrije Prlainovića iz Jadrana u Partizan i njegove odluke da igra za Srbiju. Iz Jadrana su isticali da je Prlainović prešao bez adekvatnog obeštećenje. Nakon toga su zahladnjeli odnosi između dva kluba.

Prije dvije sezone je Aleksandar Radović pošao istim putem, dok su iz Primorca put Beograda krenuli Uroš Čučković, supertalentovani Dušan Mandić (reprezentativac Srbije) i Nemanja Vico.

Bonus video: