Pro Reko i Primorje u finalu

Italijani razbili Vašaš (12:5), dok je Primorju pripalo hrvatsko polufinale protiv Mladosti...
0 komentar(a)
Pro Reko, Foto: Prorecco.it
Pro Reko, Foto: Prorecco.it
Ažurirano: 11.05.2012. 20:22h

Od iznenađenja nije bilo ništa - Pro Reko je deklasirao Vašaš (12:5) na fajnl-foru Evrolige i sjutra (19 časova) će za titulu da se bori protiv mlađeg brata, riječkog Primorja.

Italijani su do sedmog uzastopnog finala Evrolige došli bez ikakvih problema, jer su od prvog minuta meča pokazali Mađarima da nemaju šta da traže u Oradei.

Sve što je uradio Vašaš bilo je da smanji na 2:1 (gol Draška Brguljana)...

Reko je do kraja prve četvrtine pobjegao na 4:1, na poluvremenu je bilo plus pet (6:1) i tu je bilo jasno da od neizvjesnog polufinala neće biti ništa.

Najefikasniji u Reku, za koji su igrali Aleksandar Ivović i Boris Zloković, bili su Sandro Sukno, Andrija Prlainović, Felipe Perone i Giljermo Molina sa po dva gola.

Ni drugi meč na fajnl-foru (sudio je crnogorski arbitar Mario Brguljan) nije ponudio ništa interesantno, jer je Primorje bilo furiozno - deklasiralo je Mladost sa 10:6.

Interesantno, Primorje će sjutra da odigra treće finale ove sezone, a prethodna dva je ekipa Zorana Rojea izgubila - u borbi za titulu u Jadranskoj ligi (bolji je bio upravo Reko) i u hrvatskom prvenstvu kada je poražena od Juga.

Naravno, ne treba ni pominjati da je Reko apsolutni favorit da osvoji sedmu titulu prvaka Evrope, koliko imaju Partizan i Mladost.

Bonus video: