Pro Reko ne želi da mu se ponove Primorac i Partizan

Boris Zloković i Aleksandar Ivović sa Pro Rekom, Draško Brguljan kao član Vašaša i golman Primorja Zdravko Radić boriće se za titulu prvaka Evrope
94 pregleda 2 komentar(a)
Zloković, Foto: Www.prorecco.it
Zloković, Foto: Www.prorecco.it
Ažurirano: 11.05.2012. 11:00h

Jadran i Budva nisu uspjeli da dođu do fajnl-fora ove sezone, Novljane je čak dijelio samo gol, ali Crna Gora nije bez predstavnika u Oradei.

Tačnije, njih je četvorica i svi imaju ambicije da dođu do krova Evrope - Boris Zloković i Aleksandar Ivović sa Pro Rekom, Draško Brguljan kao član Vašaša i golman Primorja Zdravko Radić.

Naravno, sve sem nove titule Pro Reka bilo bi velika senzacija, ako se ima u vidu da je kvalitet Italijana u elitnom takmičenju ove sezone izraženiji nego ikad...

Prvi protivnik timu Pina Porcija je Vašaš (večeras od 18 časova), a dva sata kasnije se u drugom polufinalu sastaju hrvatski timovi - Primorje i Mladost.

Đenovljani sigurni u titulu

Pro Reko je dva puta u posljednje tri godine zaustavljen u finalu ovog takmičenja - 2009. je Primorac režirao čudo u Rijeci, godinu kasnije se italijanski tim osvetio Kotoranima u Napulju, a prošle je trofej podigao Partizan u Rimu.

Jasno je da je Reku dosta šokova u Evroligi...

„Favoriti smo na papiru, ali moramo i da dokažemo da smo bolji od svih timova. Protiv Vašaša u polufinalu neće biti lako, u pitanju je odlična ekipa, ali vjerujem da sve zavisi od nas. Želimo da osvojimo titulu i uradićemo sve da do nje i dođemo“, rekao je Zloković, centar Italijana.

Pro Reko ima šest titula prvaka Evrope (četiri je osvojio od 2003. do 2010), jednu manje od Partizana i Mladosti.

Beogradski velikan je prošle godine osvojio Evropu poslije 35 godina, dok je Mladost posljednji put prvak bila 1996.

Brguljan: U jednom meču je sve moguće

Draško Brguljan je s Primorcem bio šampion, potom je igrao i finale, a sada će da pokuša i sa Vašašom da pokori Stari kontinent.

Mađarski predstavnik ima čime da se suprotstavi Reku - tu su braća Adam i Barnabas Štajnmec, Gergelj Kiš, Miho Bošković, koji se na kraju sezone vraća u Jug...

„Potpuno smo rasterećeni, možemo da odigramo opušteno pa šta bude. Osvojili smo titulu u Mađarskoj, ispunili cilj, ali ćemo dati sve od sebe da dođemo do finala. Uostalom, na finalnom turniru se dešavaju iznenađenja, to su dokazali u prošlosti Primorac i Partizan. U jednom meču je sve moguće“, jasan je Brguljan, koji je ljetos napustio Kotor i otišao u Budimpeštu.

Iza crnogorskog reprezentativca je odlična sezona u Vašašu, a nakon osvojene titule je od strane trenera izabran u najboljih sedam igrača lige.

„Zadovoljan sam, sve je odlično. Da li ostajem? Gotovo je sigurno da ću i naredne sezone igrati za Vašaš“, kazao je Brguljan.

Radić uvjeren: Reko i Primorje u finalu

I Zdravko Radić zna kako se osvaja Evropa - bio je šampion sa Primorcem prije tri godine.

Sa Primorjem će, međutim, to biti znatno teže, iako iskusni čuvar mreže vidi svoj tim u finalu.

„Mladost nam leži kao ekipa, mislim da smo kompletniji, da igramo brži vaterpolo. Oni se više oslanjaju na centre... Mogu da kažem da je Mladost i najpoželjniji protivnik na finalnom turniru, jer su Pro Reko i Vašaš jači. Vjerujem da idemo u finale“, rekao je Radić, koji nema dilemu o drugom finalisti.

„Zaista treba da se dogodi čudo pa da se Reko ne plasira u finale.

Tenzija nema, Riječani mirno putuju u Oradeu.

„Sve ekipe su, sem Reka, rasterećene pred ovaj turnir. Mislim i da je to ključ uspjeha. Slično je bilo i kada sam sa Primorcem postao prvak Evrope“, prisjeća se Radić, kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Primorjem i izvjesno je da napušta Kantridu.

Bonus video: