Šćepanović: Trofeji nažalost ne rješavaju tešku situaciju

Sigurno ni najveći optimisti na Škveru nisu pomišljali da će baš ove sezone nakon šest godina posta da se okite duplom krunom...
0 komentar(a)
Miloš Šćepanović, Foto: Boris Pejović
Miloš Šćepanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.05.2012. 23:28h

Ko je mogao da pretpostavi da će ovo da bude Jadranova sezona, nakon brojnih promjena u igračkom kadru, podmlađivanja sastava i objektivno situacije koja ne obećava trofeje...

Sigurno ni najveći optimisti na Škveru nisu pomišljali da će baš ove sezone nakon šest godina posta da se okite duplom krunom.

Međutim, rad se isplatio, Jadranova škola je pokazala da vrijedi, pa se u Novom slavi možda i najuspješnija sezona u bliskoj prošlosti ako se ima u vidu i da finansijska situacija u Igalu nikada nije bila gora...

"Poznato je da smo u sezonu ušli bez velikih očekivanja, da nije bilo nikakvog pritiska rezultata. Počelo je sve kvalifikacionim turnirom za Evroligu u Atini, tamo smo pošli da odigramo najbolje što možemo i plasirali se u elitu. Nakon tog turnira smo shvatili da moramo da treniramo još bolje i rekao bih da je ova dupla kruna samo nagrada za naporan rad tokom sezone", rekao je golman Jadrana Miloš Šćepanović.

Novljani su u dva meča u finalu plej-ofa bili bolji od Budve, a posebno su dominirali u revanšu u gostima prije dvije noći kada su slavili sa ubjedljivih 13:7.

"Budva je na početku sezone slovila za favorita u crnogorskim okvirima, s obzirom na to da ima veliki broj reprezentativaca u sastavu. U međuvremenu se kod njih dosta toga promijenilo, počev od trenera, i sve je to ostavilo traga na ekipu. Mislim da smo ove sezone igrali konstantno dobro. Bilo je i loših utakmica, poput one protiv Mornara u Splitu, ali smo na kraju zasluženo osvojili duplu krunu u Crnoj Gori", kazao je Šćepanović.

Dakle, sezona u rezultatskom smislu nije mogla da bude bolja za Jadran, ali daleko od toga da je u njoj nedostajalo problema.

"Poznato je da je finansijska situacija u klubu veoma loša, a što je najgore i nema nekih naznaka da će se popraviti. Zato se trofejima i ne radujemo toliko, jer oni neće riješiti probleme u crnogorskom vaterpolu. Mi iskusniji ćemo lako, ali šta je sa mladima? Kakav je njima motiv kad već u prvim sezonama u karijeri imaju takvu vrstu problema, ne primaju plate mjesecima...

A vjerujte da su njihova primanja manja i od prosječne plate u Crnoj Gori. Imali smo velikih poteškoća, ali smo se skupili, jer ni štrajk ne bi ništa dobro donio, pogotovo mlađim igračima u timu. Zato smo se svi složili da treba da igramo - ističe prvi golman crnogorske reprezentacije".

Novljani su bili i blizu plasmana na fajnl-for Evrolige. Zaustavljeni su u četvrtfinalu od riječkog Primorja.

"Samo gol nas je dijelio od finalnog turnira. Međutim, mislim da taj rezultat ne bi bio realna slika. Crnogorski klupski vaterpolo je u krizi, iako su se i Budva i Jadran ove sezone plasirali među osam najboljih ekipa u Evropi. Ali isto tako naredne može da se dogodi da ne prođu ni grupu. Nadam se da će sve da krene nabolje, ali za sada ne vidim način da hoće, što samo može loše da se odrazi na budućnost djece u ovom sportu", zaključio je Šćepanović.

Ne znam da li ostajem

U kakvom će sastavu Jadran da krene u pripreme za narednu sezonu i dalje nije poznato. Zna se samo da će da uđe s novim trenerom (Ivica Tucak je završio misiju na Škveru), sve ostalo je i dalje u vazduhu...

Šćepanović je jedan od onih koji bi mogli da napuste Novljane, ali ističe da je još rano za tu temu.

"Ako se finansijska situacija ne popravi, moraću da gledam i druge solucije, jer sam profesionalac, porodica i ja živimo od vaterpola", kaže Šćepanović.

Prvi golman "ajkula" ima planove, ali su oni vezani za Herceg Novi.

"Ne bih da idem iz Jadrana, moja želja da ostanem nije sporna, ali sve zavisi od situacije u klubu. Vidjećemo, još je rano za tu priču, tek treba da razgovaram sa ljudima iz kluba", istakao je Šćepanović.

Budvani razočarani

Budva je predala duplu krunu Jadranu i sezonu završila bez trofeja.

Nema sumnje da godina u crnogorskoj metropoli turizma može da se proglasi neuspješnom.

"Shodno kvalitetu, željeli smo da sačuvamo duplu krunu. Svi volimo da pobjeđujemo, zato je jasno da nismo očekivali ove rezultate. Razočarani smo", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Budva je u finalu pokazala dva lica - u prvom meču je bila nadomak pobjede poslije preokreta, a u revanšu je potpuno podbacila.

"I dalje mi nije jasno kako smo odigrali onako loše u revanšu. Izgleda da smo bili toliko razočarani poslije prve utakmice, da je taj poraz poslije produžetaka ostavio traga. Loše smo otvorili utakmicu, Jadran je pogađao bukvalno sve i u drugoj četvrtini se odlijepio", kazao je Pejaković.

Trener Budve u ovom momentu nije siguran da li ostaje na klupi. - Uslijediće razgovori sa ljudima iz kluba, sve je otvoreno - istakao je Pejaković, koji je usred sezone zamijenio Slobodana Mačića, čiji je do tada bio pomoćnik.

Bonus video: