Perović: Ako želimo medalju, protivnike ne možemo da dijelimo na slabije ili jače

"Za svakog moramo da se pripremamo najbolje što možemo, jer na ovaj turnir sve ekipe dolaze da naprave nešto veliko", kazao je Perović.
0 komentar(a)
Perović, Foto: Zoran Đurić
Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.05.2012. 10:08h

Nakon današnjeg žrijeba u Londonu (18.15 časova po našem vremenu) crnogorski vaterpolisti već mogu polako da se okrenu Olimpijskim igrama, a selektor Ranko Perović da počne skeniranje protivnika koji će "ajkulama" da se nađu na putu ka ostvarenju sna - osvajanju medalje na drugom učešću na najmasovnijem svjetskom takmičenju.

Aktuelni evropski vicešampion, koji je do vize za Olimpijske igre došao kroz kvalifikacioni turnir, žrijeb čeka iz 5. šešira u kojem je još i finalista iz Edmontona - Španija.

U prvom šeširu su Italija i Srbija (aktuelni svjetski šampion i vicešampion iz Šangaja), u drugom se nalaze Hrvatska (bronzana sa posljednjeg SP-a) i Mađarska, trostruki uzastopni osvajač Olimpijskih igara...

"U principu, nemamo velikih želja pred žrijeb, jer vjerujem da, ako želimo da jurimo medalju u Londonu, protivnike ne možemo da dijelimo na slabije ili jače", rekao je Perović.

Treći šešir čine SAD i Australija, slijede Rumunija i Kazahstan, dok će se u posljednjem naći Grčka i Velika Britanija.

"Priželjkujemo Kazahstan, jasno je da je mnogo slabiji tim od Rumunije", jasan je Perović.

Ambicije su, dakle, da se u Londonu cilja postolje, bez obzira što je konkurencija paklena, što se većina reprezentacija i po dvije godine priprema samo za ovaj turnir...

"Jednostavno, moramo da pobjeđujemo i najjače ako želimo da ispunimo cilj, tako da se ne opterećujemo imenima protivnika u grupi. Za svakog moramo da se pripremamo najbolje što možemo, jer na ovaj turnir sve ekipe dolaze da naprave nešto veliko", kazao je Perović.

Bonus video: