Sjutra žrijeb za olimpijski turnir u vaterpolu

Crna Gora će biti žrijebana iz petog šešira. U istom šeširu je i finalista kvalifikacionog turnira u Edmontonu, selekcija Španije.
0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 04.05.2012. 15:24h

Nakon sjutrašnjeg žrijeba u Londonu (18.15 časova po našem vremenu) crnogorski vaterpolisti već mogu polako da se okrenu Olimpijskim igrama, a selektor Ranko Perović da počne skeniranje protivnika koji će "ajkulama" da se nađu na putu ka ostvarenju sna - osvajanju medalje na drugom učešću na najmasovnijem svjetskom takmičenju.

Aktuelni evropski vicešampion, koji je do vize za Olimpijske igre došao kroz kvalifikacioni turnir, žrijeb čeka iz 5. šešira u kojem je još i finalista iz Edmontona - Španija.

U prvom šeširu su Italija i Srbija (aktuelni svjetski šampion i vicešampion iz Šangaja), u drugom se nalaze Hrvatska (bronzana sa posljednjeg SP-a) i Mađarska, trostruki uzastopni osvajač Olimpijskih igara.

Treći šešir čine SAD i Australija, slijede Rumunija i Kazahstan, dok će se u posljednjem naći Grčka i Velika Britanija.

"U principu, nemamo velikih želja pred žrijeb, jer vjerujem da, ako želimo da jurimo medalju u Londonu, protivnike ne možemo da dijelimo na slabije ili jače. Jednostavno, moramo da pobjeđujemo i najjače ako želimo da ispunimo cilj, tako da se ne opterećujemo imenima protivnika u grupi- rekao je Perović.

Bonus video: