Jadran nakon produžetaka savladao Budvu

U produžecima je odlučio trenutak inspiracije Vladimira Gojkovića, koji je iz veoma teške situacije pogodio prečku, a lopta se onda od leđa Dejana Lazovića odbila u gol
0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.05.2012. 18:56h

Jadran je, poslije dramatične završnice, ipak uspio da ostvari pobjedu u prvoj utakmici finalne serije domaćeg prvenstva savladavši Budvu tek poslije produžetaka 10:9.

Da će na kraju biti toliko neizvjesna utakmica, u prve tri četvrtine i nije izgledalo jer su Novljani brzo poveli, pa su u sedmom minutu imali i prednost od dva gola (3:1). Vođstvo je ekipa sa Škvera odlično čuvala, prije svega igrajući odlično u odbrani.

Uspijevali su Budvani u nekoliko navrata da smanje na gol razlike, ali je u posljednjem minutu treće četvrtine na semaforu pisalo 8:5 u korist domaćih. Ipak to nije bio rezultat na kraju trećeg perioda, pošto je sa igračem više Budva preko Damjana Danilovića uspjela da smanji na 8:6, a u trećem minutu posljednje četvrtine pogotkom istog igrača da stigne i na gol razlike (8:7).

Prvo izjednačenje (8:8) poslije početnih 1:1, Budva je ostvarila tek na tri minuta i 40 sekundi prije kraja posljednje četvrtine, kada je opet sa igračem više, Darko Brguljan zatresao mrežu odličnog Miloša Šćepanovića. U sljedećem napadu je ekipa sa Škvera pogotkom iz peterca, preko svog kapitena i najefikasnijeg igrača utakmice, Vladimira Gojkovića povela sa 9:8.

Uslijedili su po tom po jedan napad sa igračem više obje ekipe, ali su možda i najbolji pojedinci utakmice Šćepanović na jednoj i Dejan Lazović na drugoj odbranili udarce protivnika.

Upravo je Lazović na 24 sekunde prije kraja meča odbranio još jedan udarac iz daljine jadranovih igrača i poslao loptu van okvira igrališta. Međutim, sudije su vjerovatno mislili da se lopta odbila od prečeke, pa su, iako se cijeli bazen bunio i sa klupe Novljana pokazivano da je bila odbrana, loptu dodijelili Budvanima. Uslijedio je napad gostiju iz kojeg je na devet sekundi do kraja četvrte četvrtine Brguljan izjednačio i donio svojoj ekipi produžetke.

U produžetku je i sa jedne i sa druge klupe kulminiralo negodovanje zbog suđenja, a zbog takvih reakcija već pred kraj treće četvrtine supervizor meča Dragan Rajević je zahtijevao od obezbjeđenja da stoji na liniji koja označava pet metara i da nikome ne dozvole da je pređe.

Pobjedu je Jadranu donio, a ko drugi do kapiten Gojković, koji je odličnim šutem poslije prekršaja nad njim, sa pet metara, na dvije sekunde prije kraja prvog produžetka, savladao Lazovića.

Pred sam kraj drugog produžetka na sličan način je i Brguljan zatresao mrežu Šćepanovića, ali je po mišljenju sudija Dejana Adžića i Petra Abramovića bio unutar linije pet metera, pa gol nije priznat.

Finalana serija se igra na dvije pobjede, a revanš je u Budvi 6. maja, dok je eventualna majstorica zakazana za 9. maj na bazenu Instituta Igalo.

Tucak bez komentara

Vidno rezigniran, prigovarajući sudijama, trener Jadrana Ivica Tucak je kratko kazao da ne želi ništa drugo da izjavljuje i da komentariše osim da čestita svojim momcima na borbenosti. Nezadovoljan suđenjem je bio i jedan od najboljih u Budvi, Darko Brguljan:

“Nemam što da kažem, svi koji su gledali utakmicu vidjeli su što je trebalo. Nisu nam dosudili čisti peterac u produžetku, a onda su mi i gol poništili. Prvo je jedan sudija pokazivao da je gol, a drugi da nije, pa su onda oba rekli da nije. Stvarno mislim da je krajnje vrijeme da se svi zapitamo šta se dešava sa crnogorskim vaterpolom'', izjavio je Brguljan.

Kapiten Jadrana Vladimir Gojković, nije želio da komentariše suđenje, već, kao i uvijek samo igru svoje ekipe:

“Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, prije svega u odbrani, čak bih se usudio reći da smo odigrali najbolju odbranu ove sezone. Imali smo par nesrećnih situacija iz kojih smo primili dva nesretna gola, ali primili smo, mogu reći svega, devet golova što je odlično. Istina, mogli smo mnogo ranije da riješimo meč ali je ipak najvažnije da smo dobili i sada rasterećeno idemo na revanš”, rekao je Gojković.

I trener Budve, Drago Pejaković kaže da nema običaj da komentariše suđenje ali...

“Mislim da smo večeras strašno oštećeni, to ne mogu da ne kažem, ali mislim da će u sljedećim mečevima to doći na svoje mjesto. Izuzetno sam ponosan na svoje momke, jer su dali svoj maksimum večeras i na najbolji način demantovali priče da smo loša ekipa i da igramo očajno i sve ostalo što su nam pripisivali. Tako da sam više nego sto posto siguran da ćemo odbraniti titulu”, rekao je Pejaković.

Jadran – Budva 10:9 (poslije produžetaka) (3:2, 2:1, 3:3, 1:3, 1:0, 0:0)

Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 500. Sudije: D. Adžić i Abramović oba iz Kotora. Igrač više: Jadran 7(2), Budva 11 (6). Peterci: Jadran 2 (2)

Jadran: Šćepanović(12 odbrana), Sekulić, Sarić 2, Tešanović, Vidović, Latinović, Baničević, Gojković 5(2), Premuš, Vuksanović, Beltrame, Tomašević, Kandić, Krizman 3.

Budva: Lazović (16 odbrana), Dončić, Đurđić, Danilović 4, Ljubanović, Tičić 1, Brguljan 3, Radović, Vukčević, Milošević, Trbojević 1, Jokić, Vukmirović, Radunović.

Bonus video: