Novljani žele da potvrde dominaciju, Budva odbranu titule

Finalna serija se igra na dvije pobjede, a prednost domaćeg bazena ima Jadran zato što je bio najbolje plasiran crnogorski tim u Jadranskoj ligi
73 pregleda 0 komentar(a)
Jadran - Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran - Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.05.2012. 11:13h

Sjutra počinje finalna serija za trofej Crne Gore. I ovog puta o tituli odlučuju Jadran i Budva - Budvani su prošle godine osvojili duplu krunu, a Novljani ove prekinuli dominaciju rivala time što su mu oteli Kup...

Finalna serija se igra na dvije pobjede, a prednost domaćeg bazena ima Jadran zato što je bio najbolje plasiran crnogorski tim u Jadranskoj ligi.

"Ekipa je potpuno spremna za ovaj duel. Mislim da smo u dosadašnjem dijelu sezone igrali bolje, što se vidi i po rezultatima, te da s pravom možemo da se nadamo da ćemo osvojiti titulu. Uostalom, imamo pozitivan skor protiv Budve , s tim što smo sada favoriti. Uostalom, takvom statusu doprinosi i činjenica da imamo prednost domaćeg bazena", rekao je golman Novljana Miloš Šćepanović.

Ipak, svi na Škveru su oprezni, jer Budva svakako ima tim koji može da izađe kao pobjednik iz ove serije.

"Budva je odlična i iskusna ekipa, u sastavu ima mnogo više igrača koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Sigurno da i oni imaju svoje adute i da se nadaju da će osvojiti trofej. Ubijeđen sam da, bez obzira na sve probleme, prije svega materijalne, koje imamo i mi i Budva i svi u crnogorskom vaterpolu, to neće umanjiti spektakl i kvalitet igre", kazao je Šćepanović, koji ističe da će sve da bude mnogo jasnije poslije prve utakmice.

"Možda je prvi meč i presudan, jer ko dođe do pobjede biće u velikoj psihološkoj prednosti".

Budvani, s druge strane, ne žele da se odreknu i druge titule ove sezone, ali prepuštaju ulogu favorita protivniku.

"Jadran ima prednost domaćeg bazena, zato bih i rekao da je favorit. Za titulu nam je potrebno strpljenje, to je jedini način da se pobijedi Jadran u Igalu. Neće biti lako, to svi znamo, ali svakako da imamo adute", rekao je centar Budve Nikola Vukčević.

Aktuelni šampion će najzad da bude kompletan.

"To je bila rijetkost ove sezone, mislim da smo svega dva ili tri meča odigrali u najjačem sastavu. Nismo u prilici da obećavamo titulu, ali sigurno da vjerujemo da možemo da je odbranimo", istakao je Vukčević.

Jasno je i gdje Budvani moraju najviše da paze...

"Okosnicu tima čine Šćepanović, Vladimir Gojković i Danijel Premuš. Na njih moramo da obratimo pažnju, jer znamo da mladi Gavril Subotić neće igrati zbog povrede. To je veliki hendikep za Jadran", zaključio je Vukčević.

Sjutrašnji meč je na programu od 19 časova, revanš u Budvi se igra 6. maja, a eventualna majstorica bi se igrala 9. u Igalu.

Bonus video: