Primorac u bezizlaznoj situaciji

Trener Vido Lopmar kazao je da je klub u bezizlaznoj situaciji, kao i da osim direktora Dragana Samardžića i tehničkog direktora Vedrana Miloševića, nemaju kome da se obrate.
77 pregleda 0 komentar(a)
Primorac press, Foto: Radoje Milić
Primorac press, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 27.04.2012. 13:05h

Trener bivšeg šampiona i vice šampiona Evrope, kotorskog Primorca, Vido Lompar, kazao je danas da je klub u bezizlaznoj situaciji, jer su ogromna dugovanja prema igračima i stručnom štabu, a niko im se od uprave mjesecima niti obraća niti dolazi na bazen.

Na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj se, umjesto o ostvarenim rezultatima na kraju sezone, govorilo o katastrofalnom stanju u klubu trener i igrači su istakli da je klub dotakao dno i da je krajnje vrijeme da se nešto uradi za najuspješniji klupski crnogorski klub i da se ne bi ugasila sportska institucija koja slavi 90 godina svoga postojanja:

„Jednostavno više ne znamo na koji način da kažemo da je situacija maltene bezizlazna, jer ako vam kasni plata pet mjeseci, godinu ili godinu i po, kao što kasni nekima od nas, a pri tom te niko te ne pita od čega ti živi familija ili kako se snalaziš“, očajan je Lompar, koji je uspio da sa potpuno podmalđenom ekipom ove godine da napravi dobre rezultate i da između ostalog u jednom meču savlada i favorizovanu Budvu, sa kojom je i bez treninga u revanšu polufinala našeg prvenstva Primorac bio na pragu da izbori i majstoricu:

„Ta pobjeda u Jadranskoj ligi protiv Budve i revanš u polufinalu našeg prvenstva, kada smo umjesto pravih priprema mi trenirali jednom dnenvo cijeli mjesec, što je na pragu amaterizma, a ipak bili na korak da izborimo i odigravanje treće utakmice, pokazale su kakve su mogućnosti ove ekipe, koja je ove sezone sastavljena od nas mlađih igrača. To dakle znači da su ugovori mnogo manji nego što su bili prošle sezone, ali klub nije uspio ni to da isprati, a ovdje se govori o dugovima od nekih 14 plata, ne svima, ali pojedinim igračima i trenerima“, kazao je kapiten Primorca, Marko Gopčević.

Najveća dugovanja kluba su upravo prema Vidu Lomparu, koji je bio pomoćni trener u Primorcu, kada je kotorski klub našoj zemlji donio jedinu klupsku titulu šampiona Evrope, poslije čega su, gle apsurda, i počeli najveći problemi u jednoj od naših najvećih sportskih institucija:

„Ja sam sve ovo prošao i sa generacijom koja je najveća u istoriji klupskog crnogorskog sporta i ono što nas najviše boli i smeta je odnos prema nama jer osim našeg direktora Dragan Samardžića i tehničkog direktor Vedrana Miloševića na bezenu se niko ne pojavljuje. I to nije samo sada već i ranije se to dešavalo samo obećanje - biće - i potom se niko više ne javlja. Želimo da naš predsjednik Denis Mandić i upravni odbor kluba se izjasne da li mogu oni da nam pomognu, da li ostaju u klubu i da kažu svoje planove i izjasne se da mi znamo na čemu smo. Jer ova sezona je završila sa ogromnim dugovanjima, doći će sljedeća, a mi smo u apsolutnom neznanju što i kako dalje“, kazao je Lompar.

Po njegovim riječima posljednji put, predsjednik kluba Denis Mandić se ekipi obratio na početku sezone kada su u septembru igrali kvalifikacioni turnir za LEN kup u Atini. Osim toga cijela situacija u klubu kako je naglašeno na press konferenciji je katastrofalna ne samo za Primorac već uopšte za crnogorski sport:

„Zato što u ovom klubu imamo neke od najtelentovanijih juniora Crne Gore i bilo bi porazno da oni zbog ove situacije napuste klub u kojem su ponikli. Svakako da je njima milije da igraju tu kući, da igraju u svom klubu, ali to se na neki način mora ispratiti. Stvarno ne znam što bih više rekao, osim da pozovem nekoga, Savez ili bilo koga, da pomogne ovom klubu da opstane, jer u sezoni u kojoj slavi 90 godina, nažalost moram reći da je klub dotaknuo dno“, zaključio je Gopčević.

Na pitanje da li će pokretati kakve tužbe protiv kluba, Lompar je kazao da on lično, iako ima mnogo osnova, za sada to neće raditi, jer se nada da će se nešto riješiti i da će se neko u ovoj zemlji dozvati pameti i ne dozvoliti da nam propadne najbolji proizvod koji smo ikada stvorili.

Bonus video: