Čeka se finale Jadran - Budva

Novljani će u polufinalu da se sastanu sa Katarom, dok Budva, aktuelni šampion, na putu do finala mora dokazati da je bolja od Primorca...
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2012. 09:43h

Vrijeme je i za rasplet u crnogorskom prvenstvu, a za razliku od prethodnih sezona, u ovoj je broj favorita spao na dva imena, pa bi sve osim finala između Jadrana i Budve bilo ravno senzaciji.

Novljani će u polufinalu da se sastanu sa Katarom, dok Budva, aktuelni šampion, na putu do finala mora dokazati da je bolja od Primorca.

Polufinale se igra do dvije pobjede, a Jadran i Budva imaju prednost domaćeg bazena. Oba večerašnja meča počinju u 19 časova.

Jadran liječi rane iz Evrolige

Jadran se okreće prvenstvu, ali je vjerovatno svima na Škveru i dalje u mislima eliminacija iz Evrolige.

Koliko god da je Primorje jači tim od Novljana, utisak je da je ekipa Ivice Tucaka prokockala veliku šansu da ode na fajnl-for.

"Očekujem da utakmice sa Katarom posluže kao priprema za finale i mislim da bi sve trebalo da riješimo u dva susreta bez rezultatske neizvjesnosti. Ipak, da bismo to postigli moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo duelu", rekao je adut Jadrana Luka Sekulić.

U Kataru se, logično, ne opterećuju previše duelima sa Jadranom, već samo žele da se prikažu u što boljem svjetlu.

"Potrudićemo se, cilj nam je da budemo što ozbiljniji protivnik Jadranu. Ne zanosimo se, imamo osam mladih igrača iz naše škole i jasno je da je Jadran superfavorit", istakao je trener Katara Mirko Vičević.

Pejaković: Cilj je titula

Budva je ove sezone od Jadrana izgubila trofej u Kupu Crne Gore, ali želi drugačiji scenario u prvenstvu.

Budvani, ipak, još ne misle o tituli - žele da prvo završe posao sa Primorcem.

"Primorac je pokazao da je perspektivan tim, dobro je vođen s klupe, a nedavno nas je i pobijedio u Jadranskoj ligi. Kotorani mogu da nam zadaju probleme, ali smo kvalitetniji i očekujem plasman u finalea a zna se da nam je cilj da odbranimo titulu", istakao je trener Budve Drago Pejaković.

Stari problemi u Primorcu

Primorac je na kraju prošle sezone raspustio cijeli prvi tim, velike zvijezde su zamijenila talentovana djeca iz poznate kotorske škole, ali se situacija nije promijenila - finansijski problemi su i dalje prisutni, pa je malo kome do vaterpola u drevnom gradu.

"Rekao sam igračima da vjeruju u ono što rade, da ispoštuju sami sebe, da im je to jedina obaveza. Momci imaju minimalna primanja, a ni to nije redovno", rekao je trener Vido Lompar.

Kotorani se ne zanose da mogu do senzacije.

"Budva je apsolutni favorit za plasman u finale", zaključio je Lompar.

Bonus video: