Neka san postane stvarnost

"Znamo da igramo protiv protivnika koji je na papiru mnogo jači i koji je apsolutni favorit. To su činjenice", rekao je Ivica Tucak...
58 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Sarić, Foto: Vesko Belojević
Jovan Sarić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.04.2012. 10:38h

Velika želja, domaći bazen i dobre partije u prethodna tri duela protiv Primorja, aduti su Jadrana u revanšu četvrtfinala Evrolige.

Sve ostalo - sastav ekipe, logistika van bazena i materijalna situacija, na strani su Riječana, koji u Herceg Novi dolaze sa golom prednosti iz prvog meča (12:11).

"Ono što je sasvim sigurno jeste da nas očekuje izuzetno teška utakmica. Znamo da igramo protiv protivnika koji je na papiru mnogo jači i koji je apsolutni favorit. To su činjenice, jer se usuđujem reći da, po sastavu koji ima, Primorje je jedna od tri, četiri najjače ekipe u Evropi. Ipak, dobro smo se nosili s njima, ali nas očekuje zaista veoma, veoma težak susret" rekao je trener Jadrana Ivica Tucak.

Pored svega nabrojanog, pred večerašnji duel ekipi sa Škvera naruku ne ide ni činjenica da su prethodni mjesec (koliko je prošlo od prvog duela) imali problema s povredama, kao i sa sastavom, jer dugo nije bila kompletna.

"Vlado Gojković i Miloš Šćepanović su se pridružili tek prije neki dan po povratku iz Edmontona. Pored toga, u prethodnom mjesecu sa povredama su kuburili i Jovan Sarić i Marin Beltrame, a povrijeđen je i Stefan Vidović, čiji je nastup pod znakom pitanja. Ako tome svemu dodamo da zbog povrede neće nastupiti ni Gavril Subotić, koji najvjerovatnije neće moći da igra ni na utakmicama domaćeg prvenstva, onda je jasno da nikako nismo mogli najbolje da se spremimo za ovaj meč", konstatovao je Tucak.

Hrvatski stručnjak je istakao i da je u ovakvim situacijama vidljiv problem malog broja igrača koji su sposobni da nadomjeste izostanke nekih standardnih prvotimaca. Međutim, problemi Jadran tu ne prestaju...

"Nažalost, ni finansijska situacija nije dobra i nije se nimalo promjenila u odnosu na stanje od prije mjesec i po kada su igrači ukazali na nju. Međutim, bez obzira na sve, mi u utakmicu ulazimo sa ogromnom željom, i igrači i ja, da probamo da napravimo malo sportsko čudo. Sve skupa nam ne ide baš u prilog, jer situacija nije ni blizu onakva kakva treba da bude, ali daćemo sve od sebe da iskoristimo i najmanju šansu koja nam se ukaže", zaključio je Tucak.

Bonus video: