Budvani za častan oproštaj

Uz sve hendikepe u odnosu na Reko, Budva ni večeras neće biti kompletna - u timu nema Janka Radovića i Bojana Miloševića...
0 komentar(a)
Budva - Pro Reko, Foto: Boris Pejović
Budva - Pro Reko, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.04.2012. 10:58h

Uspješnu sezonu u Evroligi Budva završava večeras gostovanjem najboljoj ekipi na Starom kontinentu.

Pobjeda Pro Reka u prvom meču četvrtfinala u Budvi (13:5) je dala jasan znak da crnogorski predstavnik nije dorastao kvalitetu italijanskog giganta, pa se i u revanšu očekuje da ekipa za koju igraju Aleksandar Ivović i Boris Zloković iskaže sav kvalitet i upiše lagani trijumf.

Znaju to i Budvani, pa pred meč u predgrađu Đenove samo žele da pruže što jači otpor renomiranom protivniku.

Uz sve hendikepe u odnosu na Reko, Budva ni večeras neće biti kompletna - u timu nema Janka Radovića i Bojana Miloševića.

"Iako smo oslabljeni, daćemo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak u posljednoj utakmici u Evroligi ove sezone. Jasno je da je Pro Reko favorit, da u svaki meč ulazi bez kalkulacija, tako i da nemamo neke posebne ambicije kada je rezultat u pitanju. Nakon ovog meča Evropu ostavljamo iza sebe i okrećemo se crnogorskom prvenstvu", rekao je kapiten aktuelnog crnogorskog šampiona Milan Tičić.

Već za vikend Budvu čeka prvi meč polufinala prvenstva Crne Gore protiv Primorca. A u domaćim okvirima je jasno da su ciljevi najveći mogući.

"U ovom trenutku i ne možemo da znamo u kakvoj smo formi. Predrag Jokić nam se nedavno priključio poslije akcije reprezentacije, trenirali smo takođe bez dvojice prvotimaca. Nadam se da ćemo u duelu sa Primorcem da budemo kompletni i da ćemo se plasirati u finale čime bismo se za korak približili cilju", kazao je Tičić.

Jug u Budimpešti, Seged protiv Mladosti

Večeras će da budu poznata i preostala dva učesnika fajnl-fora Evrolige.

Jug u Mađarskoj protiv Vašaša brani četiri gola razlike (slavio kod kuće sa 12:8), a u ovom susretu će da nastupe i dva crnogorska reprezentativca - Draško Brguljan i Nikola Janović.

Očekuje se da bude neizvjesnosti u okršaju Segeda i Mladosti. Zagrepčani su u prvoj utakmici slavili rezultatom 8:6, ali Mađari vide šansu da se plasiraju među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Bonus video: