Novljani spremni za senzaciju

Jadran vjeruje u plasman na fajnl-for, iako za protivnika ima Primorje i gol minusa iz prve utakmice - Riječani su na Kantridi u uzbudljivom finišu slavili sa 12:11...
0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Gojković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.04.2012. 07:58h

Poslije više od mjesec pauze, sjutra se nastavlja takmičenje u Evroligi i to revanš utakmicama četvrtfinala.

Jadran vjeruje u plasman na fajnl-for, iako za protivnika ima Primorje i gol minusa iz prve utakmice - Riječani su na Kantridi u uzbudljivom finišu slavili sa 12:11.

"U Rijeci smo odigrali odličnu utakmicu, uz napomenu da je Primorje skup izvanrednih pojedinaca i da su uz Pro Reko najskuplja ekipa. Međutim, ove godine u tri meča, koliko smo odigrali sa njima, nisu pokazali da su nešto bolji od nas. Možda oni mogu da odigraju bolje od onoga što su do sada pokazivali u međusobnim okršajima, ali i mi znamo kolike su naše mogućnosti. Nadam se da imamo snage da zaustavimo njihovu igru, pogotovo na našem bazenu", rekao je kapiten Jadrana, Vladimir Gojković.

Crnogorski reprezentativac se poslije kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Edmontonu pridružio svojoj ekipi koju na početku ove sezone niko nije računao ni kao ozbiljnog kandidata da izbori plasman u Evroligu.

Ipak, Novljani su poništili prognoze i sada su na korak od plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi.

"Niko nije pominjao da ćemo doći do četvrtfinala, a mi smo sada u ozbiljnoj priči za fajnl-for. Tako da očekujem i veliki broj navijača na meču protiv Primorja, jer će nam podrška sa tribina sigurno mnogo značiti da probamo da napravimo možda i najveće iznenađenje ove godine u evropskom vaterpolu", konstatovao je Gojković.

Kapiten Jadrana smatra i da je velika snaga njegove ekipe upravo u kolektivu i ogromnom samopouzdanju podizanom odličnim igrama od početka sezone do sada.

Utakmica Jadran – Primorje igra se sjutra od 19.30 časova, a sude Filipo Gomes iz Italije i Grk Nikolaos Stavropulos.

Iz Jadrana podsjećaju da je na ovom meču besplatan ulaz, kao i na svim ostalim ove sezone na bazenu Instituta Igalo.

Bonus video: