Vujanović, Lukšić, Krivokapić i Klub olimpijaca čestitali vaterpolistima

Lukšić je kazao da je crnogorska vaterpolo reprezentacija još jednom pokazala da pripada svjetskom vrhu tog sporta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 11:00h

Predsjednik države Filip Fujanović, predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić i predsjednik crnogorskog Parlamenta Ranko Krivokapić čestitali su vaterpolo reprezentaciji i stručnom štabu plasman na Olimpijske igre u Pekingu.

"Najsrdačnije vam čestitam kvalifikacije za Olimpijadu, uz uvjerenje da ćemo se i u budućnosti radovati vašim pobjedama i trofejima, jer ste pokazali da ste u samom vrhu svjetskog vaterpola i sporta gdje na najbolji način promovišete Crnu Gori" kaže se u čestitci Vujanovića.

Premijer Lukšić kazao je da je crnogorska vaterpolo reprezentacija još jednom pokazala da pripada svjetskom vrhu tog sporta.

"Bićemo uz vas i uz crnogorsku zastavu, srećno", navodi se u čestitci predsjednika Lukšića.

Crna Gora je sinoć u Edmontonu, u četvrtfinalnom meču, savladala Tursku 19:6 i plasmanom u polufinale obezbijedila nastup na Igrama u Londonu.

"Poštovane crnogorske ajkule, pobjedom obezbijedili ste učešće na Olimpijadi. Pokazali ste kako se bori za svoju zemlju. Bili smo i bićemo uz vas, uvijek", navodi se u čestitci Krivokapića.

Čestitke „našim reprezentativcima,stručnom štabu i rukovodstvu na još jednom sjajnom sportskom trijumfu i plasmanu na Olimpijske igre u London“, uputio je i Klub crnogorskih olimpijaca.

„Ovaj podvig je tim veći ako se zna da ste jedina svjetska reprezentacija u nekom kolektivnom olimpijskom sportu iz male zemlje (ispod milion stanovnika), koja se kvalifikovala među 12 veličanstvenih država, koje će učestvovati na olimpijskom turniru. Ubijeđeni smo da će vam se na najvećem planetarnom događaju u Londonu, osim već kvalifikovanih džudiste Mrvaljevića i atletičarke Perunović, pridružiti naše rukometašice, ali i neki sportisti u invidualnim sportovima. U ime crnogorskih olimpijaca i lično ime, čestitam vam još jednom, jer ste pokazali da je Crna Gora pravo svjetsko sportsko čudo i želim da se svi zajedno radujemo 12. avgusta na pobjedničkom tronu u Londonu“, navodi se u čestitci koju je potpisao Andrija Popović, predsjednik Kluba crnogorskih olimpijaca.

Bonus video: