Samo lakši trening, Crna Gora savladala Holandiju

"Jasno je da će utakmice sa Njemačkom i Grčkom da budu presudne u ovoj grupi i da od njih zavisi sa koje ćemo pozicije da odemo u četvrtfinale”, rekao je Mlađan Janović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2012. 21:36h

Specijalno za „Vijesti”

Edmonton - Prva prepreka na putu ka polufinalu je preskočena bez problema, uostalom, kao što se i očekivalo - Crna Gora je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre otvorila pobjedom nad Holandijom rezultatom 12:6.

Nije to bila igra za uzdahe, niti je Crnoj Gori to trebalo u ovoj utakmici. Bilo je najvažnije da se krene trijumfom, da se osjeti voda u bazenu u Edmontonu i da se napravi uvertira za naredne utakmice sa Njemačkom i Grčkom koje će da budu presudne...

“Ovo je prva utakmica i najvažnije je što smo je pobijedili. Protivnik nije bio atraktivan, samim tim ni naša igra, ali mogu da budem zadovoljan kako smo otvorili turnir. Ipak smo opravdali ulogu favorita i slavili bez problema”, rekao je selektor Ranko Perović.

Sve što su Holanđani uradili je bilo da povedu (gol Gilena), a „ajkule” su nakon toga bez problema stvorile prednost, kasnije je i uvećavale i u finišu pomalo i kalkulisale, jer je pobjeda već bila obezbijeđena.

Najefikasniji u crnogorskom timu je bio Antonio Petrović sa tri gola, Boris Zloković i Mlađan Janović su se upisali po dva puta, a po jednom Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović, Nikola Janović, Aleksandar Ivović i Vladimir Gojković.

“Sada počinje priprema za duel sa Njemačkom, znamo da je u pitanju reprezentacija koja može da bude opasna”, oprezan je Perović.

Meć između Crne Gore i Holandije je, inače, počeo sa sat i 20 minuta zakašnjenja.

Razlog je taj što je Venecuela otkazala nastup na turniru, pa je organizator promijenio raspored.

Naši vaterpolisti su imali i navijače - na tribinama su bili članovi crnogorske etničke zajednice u Edmontonu, dok je doktor Srđa Pavlović, profesor istorije Alberta univerzitetu, pozvao svoje studente da na svim utakmicama navijaju za „ajkule”.

Tako su promijenjeni termini i ostalih mečeva našeg nacionalnog tima, pa će „ajkule” od sjutrado četvrtka svaki meč da igraju poslije ponoći po crnogorskom vremenu.

Narednu utakmicu Crna Gora igra u noći između ponedjeljka i utorka sa Njemačkom. Meč počinje u dva sata i 20 minuta po našem vremenu.

Mlađan Janović: Najvažniji je trijumf

Mlađan Janović je nastavio da igra u formi koja ga je dovela do titule najboljeg igrača na Evropskom prvenstvu. As Savone podvlači da je najvažnije da je upisana pobjeda na startu.

“Važno je da smo krenuli pobjedom, to se i očekivalo ako se zna da protivnik nema snagu da bi nam stvorio probleme. Ovo je uostalom bio jači trening za nas, jer tek sada slijedi ono pravo - jasno je da će utakmice sa Njemačkom i Grčkom da budu presudne u ovoj grupi i da od njih zavisi sa koje ćemo pozicije da odemo u četvrtfinale”, rekao je mlađi od braće Janović.

Crna Gora - Holandija 12:6 (2:1, 4:2, 4:1, 2:2)

Edmonton - Gradski bazen. Gledalaca: 100. Sudije: Borel (Španija), Terpenka (Kanada). Igrač više: Crna Gora 8 (5), Holandija 6 (2).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Pasković 1, Petrović 3, Klikovac, Radović 1, M. Janović 2, N. Janović 1, Ivović 1, Zloković 2, Gojković 1, Jokić, Šćepanović.

Holandija: Stil, Brink, Kramer 2, Spijker 1, Gotemaker, M. Lukas, Horst, Lindhut 1, Gilen 1, T. Lukas 1, Rojten, Ek, Baskers.

Raspored

3. april

Crna Gora - Njemačka 02.20

4. april

Grčka - Crna Gora 01.00

5. april

Crna Gora - Makedonija 01.00

6. april

Crna Gora - Rumunija 01.00

Bonus video: