Perović: Ne sumnjam u snagu ove ekipe

"Znam koliko moja ekipa vrijedi, ne sumnjam u njenu snagu i plasman na Olimpijske igre", zaključio je bivši trener Primorca
106 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Aniko Kovač
Ranko Perović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 30.03.2012. 08:39h

Sve što je planirano tokom priprema urađeno je u Los Anđelesu u prethodnih sedam dana, sada je vrijeme da se pređe na konkretne stvari - crnogorski vaterpolisti su jutros otputovali u Edmonton, gdje će od nedjelje da učestvuju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Kao što je poznato, "ajkule" su u Kaliforniji odigrale dva zvanična meča (poraz od Italije i remi sa SAD na turniru "četiri nacije"), potom su imale i dva sparing susreta sa istim rivalima, pa je, čini se, sve spremno za početak turnira na kojem se od Crne Gore očekuje da zablista i opravda ulogu favorita.

"Svakog dana je u Los Anđelesu bio vidljiv napredak, kako smo se navikavali na vremensku razliku tako je i ekipa djelovala bolje, sigurnije u vodi. Mislim da smo odradili sve ono što smo i naumili, a da li je tako vidjećemo veoma brzo u Edmontonu", rekao je selektor Ranko Perović.

A kada je kvalifikacioni turnir u pitanju, tu se praktično sve zna - Crna Gora je u grupi sa Njemačkom, Grčkom, Rumunijom, Holandijom i Makedonijom, mora da dođe do polufinala da bi izborila vizu za London...

Naizgled sve djeluje jednostavno, ali u praksi je to mnogo drugačije, jer sve reprezentacije u Kanadi imaju isti cilj.

"Svi smo svjesni značaja ovog turnira, pritisak postoji samim tim što nam je ovo posljednja šansa da obezbijedimo plasman na Olimpijske igre. Znači, ne smijemo da prokockamo sve dobro što smo do sada uradili. Neuspjeh u Edmontonu bio bi katastrofa", jasan je Perović.

Početak kvalifikacionog turnira će da otkrije mnogo toga, jer Crna Gora u prva tri meča rješava kojim će putem da ide do polufinala - težim ili lakšim.

"Prvi protivnik je Holandija, tu ne bi trebalo da imamo problema. Potom slijede dvije utakmice koje će da budu ključne - sa Njemačkom i Grčkom. Ako slavimo u prva tri meča, posao je praktično gotov, jer bismo imali lakšeg rivala u četvrtfinalu. To je jasna računica, ali potrebno je da budemo ozbiljni, da nijednog protivnika ne shvatimo olako", istakao je Perović.

Trener koji je na debiju odveo Crnu Goru do srebra na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu je imao priliku da u Los Anđelesu gleda i Njemačku, jednog od rivala u grupi.

"Izgubili su obje utakmice, od Italije i SAD. Znamo na šta su spremni, ali opet ponavljam da je sve do nas - ako budemo na nivou koji želimo, problema u Edmontonu ne može da bude. Znam koliko moja ekipa vrijedi, ne sumnjam u njenu snagu i plasman na Olimpijske igre", zaključio je bivši trener Primorca.

Crna Gora i Holandija, inače, otvaraju turnir u Edmontonu u nedjelju - meč počinje u 12.30 časova po lokalnom odnosno 20.30 po našem vremenu.

Otpali Darko Brguljan i Vukčević

Crnu Goru će u Edmontonu da predstavlja ista ekipa koja je postala vicešampion Evrope prije dva mjeseca u Ajndhovenu.

Selektor Ranko Perović je pred put za Kanadu morao da precrta dva imena sa spiska i izbor je pao na Darka Brguljana i Nikolu Vukčevića, koji se danas vraćaju u Crnu Goru.

Tandem Budve je i prije Evropskog prvenstva prošao kompletne pripreme, ali je precrtan pred sam put za Holandiju - Brguljan odlukom selektora, a Vukčević zbog povrede (puklo mu je slijepo crijevo i tek se nedavno vratio u bazen).

Perović je u Edmonton poveo 13 igrača: Miloša Šćepanovića, Zdravka Radića, Draška Brguljana, Vjekoslava Paskovića, Antonija Petrovića, Filipa Klikovca, Aleksandra Radovića, Mlađana i Nikolu Janovića, Aleksandra Ivovića, Borisa Zlokovića, Vladimira Gojkovića i Predraga Jokića.

Bonus video: