Remi Crne Gore protiv SAD-a

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Boris Zloković sa tri gola, Mlađan Janović je postigao dva, a R. Brguljan, Vjekoslav Pasković i Darko Brguljan po jedan pogodak.
63 pregleda 0 komentar(a)
Zloković, Foto: Johan Opperman
Zloković, Foto: Johan Opperman
Ažurirano: 26.03.2012. 11:39h

Drugi pripremni meč na turniru „Četiri nacije” u Lon Anđelesu crnogorski vaterpolisti su odradili bolje nego onaj na startu sa Italijom, ali je pobjeda ponovo izostala.

„Ajkule” su remizirale protiv domaćina rezultatom 8:8, a gol za izjednačenje je tim Ranka Perovića primio nešto više od minut prije kraja.

„Jenkiji” su imali i posljednji napad za pobjedu, ali su izgubili loptu u posljednjim sekundama.

Crna Gora je, inače, u trećoj četvrtini imala tri gola minusa (6:3), ali je odličnom igrom u finišu tog dijela igre i početkom posljednjih osam minuta došla u situaciju da razmišlja o pobjedi...

"Odigrali smo bolje nego protiv Italije. U prve dvije četvrtine nije funkcionisao napad, ali je u nastavku sve bilo drugačije. Na kraju smo mogli i da pobijedimo, u posljednjem napadu nije priznat gol Predraga Jokića, iako je lopta ušla u gol. Čak smo za loše suđenje dobili izvinjenje od Amerikanaca", rekao je Perovićev pomoćnik Vido Lompar.

Najefikasniji u crnogorskom timu je bio Boris Zloković sa tri gola, Mlađan Janović se upisao dva puta, a po jednom su to uradili Draško i Darko Brguljan i Vjekoslav Pasković.

Najbolji kod domaćina, pored golmana Majkla Mozesa (14 odbrana), bio je bivši centar Partizana Rajan Bejli koji je dva puta matirao Miloša Šćepanovića.

Crnogorski vaterpolisti su ovom utakmicom završili nastup na turniru, a u Los Anđelesu će boraviti do 29. marta.

Nakon toga ih čeka put za Edmonton gdje se od 1. do 8. aprila održava kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Bonus video: