Radović: U Edmontonu bez kalkulacija

"Ovaj turnir će dobro da nam dođe kako bi se što prije navikli na vremensku razliku, jer je sve lakše uz utakmice", rekao je as Partizana Aleksandar Radović.
0 komentar(a)
Radović, Foto: Savo Prelević
Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2012. 11:54h

Uz frazu da sve isključivo zavisi od njih, ali i da iznenađenja u sportu nisu nemoguća, crnogorski vaterpolisti su juče ujutru otputovali u Los Anđeles, usputnu stanicu pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se od 1. do 8. aprila igra u Edmontonu.

U Kaliforniji, pored kontrolnih utakmica, „ajkule” moraju i da se priviknu na veliku vremensku razliku i da istovremeno uhvate zalet za turnir od kojeg zavisi gotovo sve - i sadašnjost, ali i budućnost crnogorskog vaterpola.

Jer, šta bi značilo srebro sa Evropskog prvenstva iz Ajndhovena ako tim Ranka Perovića ne bi obezbijedio plasman na Olimpijske igre... Malo ko bi više i pamtio sjajan nastup iz Holandije pored tog debakla. Jer, Olimpijske igre 2012. na nišanu su još od prvog dana postojanja ove reprezentacije.

"Imamo određeni pritisak, ali postavili smo ga sami sebi. Svi znamo da je ovo posljednja šansa da odemo na Olimpijske igre i zato greške ne smije da bude. Zato u Edmontonu kalkulacija ne može da bude, ključ je da svaki meč u grupi, a kasnije i u četvrtfinalu, odradimo ozbiljno i onda sigurno uspjeh ne može da izostane", rekao je as Partizana Aleksandar Radović.

Crna Gora mora da obezbijedi jedno od prva četiri mjesta u Kanadi da bi nastavila san o Londonu, a po Radoviću, sama sebi može da predstavlja najveći problem.

"Vjerujem, ipak, da smo u Ajndhovenu raščistili sa nekim dešavanjima iz prošlosti i da više nećemo dozvoliti da nas iznenađuju slabije reprezentacije. Poznato je koliko smo patili zbog Njemačke i Rumunije prethodnih godina, vrijeme je da takvim ekipama konačno stavimo do znanja da protiv nas nemaju šta da traže".

Želja je da bude sve kao u Ajndhovenu.

"Povratili smo vjeru u sebe na Evropskom prvenstvu, uz malo sreće smo mogli da budemo prvaci. Realno je da u Edmontonu nastavimo sa odličnim partijama i da polako hvatamo zalet za London".

„Ajkule” već večeras počinju nastup na turniru u Los Anđelesu. Protivnik je Italija, aktuelni svjetski šampion.

"Ovaj turnir će dobro da nam dođe kako bi se što prije navikli na vremensku razliku, jer je sve lakše uz utakmice. Rezultat svakako nije u prvom planu, ali pokušaćemo da se na što bolji način pripremimo za Edmonton", istakao je Radović.

Svima u Partizanu je teško pala eliminacija iz Evrolige

Partizan je prošle sezone postao prvak Evrope poslije 35 godina čekanja. Svi u Beogradu su vjerovali da opet može da krene trofejna serija velikana sa Banjice, ali se desilo suprotno - ove sezone je tim za koji nastupaju dva crnogorska igrača (pored Aleksandra Radovića, tu je i Uroš Čučković) eliminisan već u grupi u kojoj su bile još mađarske ekipe Vašaš, Seged i Eger.

"Taj rezultat je jako loš, svima u klubu je teško pao. Imali smo kvalitet da dođemo makar do četvrtfinala i da, shodno žrijebu, vidimo kakve su nam šanse za dalje. Ipak, to se nije desilo, ušli smo u problem zbog nekoliko loših partija na startu sezone i kasnije je bilo teško da ispravimo stvari", rekao je Radović.

Partizan, međutim, ove sezone nije bi približno moćan tim kao prethodne, jer su klub u međuvremenu napustili Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Nikola Rađen i Grk Teodoros Hadžiteodoru.

"To je bila velika promjena, svi znamo o kakvim je igračima riječ. Ipak, bez obzira na taj hendikep, morali smo više ove sezone, niko od nas nije slutio da može već u grupi da se završi takmičenje u Evroligi. Mislim da smo sami krivi, jer smo u prvom dijelu sezone pokazali više lica - bilo je i sjajnih mečeva, kao onaj protiv Savone u Superkupu Evrope, ali i veoma loših koji su nas i koštali boljeg rezultata - zaključio je Radović.

Bonus video: