Super liga u vaterpolu sve bliže realizaciji

Timovi koji su pristali da budu dio Super lige obavezali su se da u naredne tri godine ne mogu da učestvuju u Evroligi, takmičenju pod okriljem LEN-a
52 pregleda 0 komentar(a)
Budva - Pro Reko, Foto: Boris Pejović
Budva - Pro Reko, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2012. 18:32h

Ostali su još detalji, ali već sada je jasno da će evropski vaterpolo od naredne sezone da bude jači za ligu koja bi trebalo da bude kvalitetnija čak i od Evrolige.

Kao što su „Vijesti” i najavile početkom mjeseca, igraće se Super liga, a u njoj će da učestvuju klubovi iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Mađarske, kao i italijanski velikan Pro Reko, čiji je vlasnik Gabrijele Volpi i glavni inicijator i sponzor ovog takmičenja.

Timovi koji su pristali da budu dio Super lige obavezali su se da u naredne tri godine ne mogu da učestvuju u Evroligi, takmičenju pod okriljem Evropske vaterpolo i plivačke federacije (LEN).

„Ovo je logičan potez, s obzirom na to da timovi iz ovih zemalja već godinama igraju ključnu ulogu u Evroligi”, rekao je izvor „Vijesti”.

Poznato je i da će Crnu Goru u Super ligi da predstavljaju Budva, Jadran i Primorac, da iz Srbije stižu Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina, Hrvatska daje Jug, Mladost, Primorje i splitski Mornar... Jedina je dilema da li će Mađarska da ponudi tri ili četiri predstavnika.

Ta odluka isključivo zavisi od tamošnjeg Vaterpolo saveza - ako se Mađari odluče za tri ekipe to će da budu Vašaš, Seged i Eger. Mogući četvrti predstavnik je Solnok. Sve je dogovoreno na današnjem sastanku u Rijeci, neposredno prije nego što je počeo fajnl-for Jadranske lige.

Narednih dana će da bude poznato da li će LEN da stane uz ovu ligu, koja bi po kvalitetu sigurno bila mnogo jača nego što je u ovom momentu Evroliga.

Bonus video: