Perović saopštio spisak za Edmonton

Na spisku nema novih imena, a i ovog puta će, kao i prije Evropskog prvenstva u Ajndhovenu, izostati Denis Šefik, Milan Tičić i Damjan Danilović (tada su, istina, bili na širem spisku)
0 komentar(a)
Perović, Foto: Aniko Kovač
Perović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 16.03.2012. 17:31h

Počinje operacija Edmonton - selektor vaterpolo reprezentacije Ranko Perović je saopštio imena 16 igrača na koje računa tokom priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se igra od 1. do 8. aprila u Edmontonu.

Na spisku nema novih imena, a i ovog puta će, kao i prije Evropskog prvenstva u Ajndhovenu, izostati Denis Šefik, Milan Tičić i Damjan Danilović (tada su, istina, bili na širem spisku).

U tim se vraća oporavljeni Nikola Vukčević, a dio reprezentacije će da bude i mladi golman Budve Dejan Lazović.

"Imaćemo samo tri dana priprema, mjesta i vremena za neke promjene nema. I od ovih 16 igrača otpadaju trojica, tako da je jasno da moramo da uradimo veliki posao za kratko vrijeme", rekao je Perović.

Crnogorski vaterpolisti pripreme počinju u ponedjeljak u Budvi, a 22. kreću za Los Anđeles gdje će da odigraju turnir sa Njemačkom, Italijom i SAD. Nakon toga slijedi put za Kanadu...

"Taj turnir, naravno, biće bitan kako bi se ekipa privikla na vremensku razliku. Rezultat nije u prvom planu", kazao je Perović.

Crna Gora će na turniru u Kanadi da bude u grupi sa Njemačkom, Rumunijom, Grčkom, Makedonijom i Holandijom.

Plasman na Olimpijske igre obezbijediće četiri prvoplasirane ekipe iz Edmontona.

Spisak: Miloš Šćepanović, Vladimir Gojković (Jadran), Predrag Jokić, Darko Brguljan, Nikola Vukčević, Dejan Lazović (Budva), Mlađan Janović, Antonio Petrović (Savona), Nikola Janović (Jug), Aleksandar Ivović, Boris Zloković (Pro Reko), Draško Brguljan (Vašaš), Aleksandar Radović (Partizan), Vjekoslav Pasković (Posilipo), Zdravko Radić (Primorje), Filip Klikovac (Sintez).

Bonus video: