Minimalan poraz Jadrana u Rijeci

Novljani izgubili sa 12:11, a pobjedonosni gol domaćin je dao 22 sekunde prije kraja u napadu sa igračem više...
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.03.2012. 20:58h

Jadran je bio na korak od rezultata koji bi ga vjerovatno promovisao u favorita ovog dvomeča, ali je na kraju morao da se zadovolji i minimalnim porazom - Primorje je slavilo sa 12:11 golom Deneša Varge 22 sekunde prije kraja meča u napadu sa igračem više.

Novljani su dvije i po četvrtine bili u vođstvu, u dva navrata je imali i po dva gola prednosti, ali je domaćin sredinom treće dionice preokrenuo i u jednom momentu je izgledalo da se Novljanima crno piše u Rijeci. Pogotovo kada je Buljubašić u napadu sa igračem više donio vođstvo od 11:8.

Tada se, međutim, opet probudio Jadran - Luka Sekulić je smanjio na 11:9 sa igračem više, a Danijel Premuš iznudio dva peterca koje je u golove pretvorio Vladimir Gojković.

I kada se činilo da Jadran ima remi u džepu i da Primorje gubi dah, uslijedilo je isključenje Premuša i domaćin nije pogriješio - mađarski as Deneš Varga je matirao Miloša Šćepanovića i postavio konačan rezultat.

Jadran je imao posljednju loptu, ali je suđen faul u napadu...

Bez obzira na ovaj poraz, tim sa Škvera ima realne šanse da se domogne fajnl-fora, iako je Primorje i u Jadranskoj ligi pokazalo da zna kako se pobjeđuje u Igalu.

Ostali rezultati

Mladost - Seged 8:6

Jug - Vašaš 12:8

Budva - Pro Reko 5:13

Primorje - Jadran 12:11 (2:2, 2:3, 6:3, 2:3)

Rijeka - Bazen na Kantridi. Gledalaca: 1.000. Sudije: Galkin (Rusija), Borel (Španija). Igrače više: Primorje 10 (5), Jadran 6 (3). Peterci: Primorje 1 (-), Jadran 2 (2).

Primorje: Car (tri odbrane), Buljubašić Paškvalin 1, Krapić, De. Varga 2, Franković 2, Muslim, Jelača 2, Da. Varga 1, Barać 3, Glavan 1, Garsija, Radić (tri odbrane).

Jadran: Šćepanović (devet odbrana), Sekulić 2, Sarić 1, Tešanović, Vidović, Latinović, Krizman 4, Gojković 4, Premuš, Baničević, Beltrame, Tomašević, Kandić.

Bonus video: